obrázek z archivu ireceptar.cz

Italský vánoční bramborový salát s bazalkou a kapary

V Itálii začínají slavit Vánoce půlnoční mší a pokračují nazítří papežovým požehnáním a božíhodovým obědem. Italové zdobí byty jesličkami a pochutnávají si na kynutém ovocném koláči panettone, krocaní a jehněčí pečínce a na bramborovém salátu.

Potřebujeme

  • 1 kg brambor
  • 4 natvrdo vařená vejce
  • 1 cibuli
  • 50 g kaparů
  • bazalku
  • pepř
  • petrželku
  • olivový olej
  • ocet
  • sůl

Jak na to

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a ještě teplé je nakrájíme na kolečka.

obrázek z archivu ireceptar.czobrázek z archivu ireceptar.czAutor: Archiv ireceptar.cz

Nasekáme bazalku, petrželku, cibuli a vejce natvrdo, vše s bramborami promícháme, přidáme kapary, zalijeme olejem a ochutíme zředěným octem, solí a pepřem.

Více o Vánocích v Itálii

Foto Shutterstock

Akční letáky