Zdroje: www.prozeny.cz, www.vareni.cz

Hoďtě ovoce na gril!

Že je příprava ovoce na grilu vlastně velmi jednoduchá, vám ukáže také Roman Paulus v následujícím videopříspěvku. Různé druhy ovoce ve zkaramelizované ovocné šťávě a cukru jsou skvělé nejen ke zmrzlině. Podívejte, jak jednoduše je můžete i vy připravit.

Zdroj: Youtube

Ovocné měšce na grilu

Jinou lahůdku z ovoce na grilu nebo přímo ohně si můžete dopřát v podobě ovocných měšců. Na přípravu se používají jablka, která jsou v kombinaci se skořicí vždy skvělá. Nicméně můžete si to udělat mnohem zajímavější a v kapse z alobalu grilovat také nektrarinky, broskve, švestky nebo hrušky.

Do receptu se hodí pekanové ořechy, ale je jen na vás, jaký druh semínek či ořechů zvolíte a zda vůbec. Nicméně grilovanému změklému ovoci dodají ořechy trochu textury a jistě i chutě. Nahradit je můžete třeba mandlemi, ale také slunečnicovými semínky nebo dýňovými semínky. Kombinace, kterou zvolíte, je jen na vás.

Ke grilovanému ovoci v cukru a skořici se podává řecký jogurt. Jeho kyselkavost se fantasticky doplňuje s ovocem, snad ještě lépe než zmrzlina. Navíc je taková kalorická pecka i o něco zdravější neobvyklé pohoštění i pro hosty.

Jak připravit ovoce na měšce?

Na přípravu budete potřebovat zhruba čtyři kusy ovoce, dvě lžíce hnědého nebo bílého cukru, šestnáct pekanových ořechů a čtyři lžíce másla. Pro vůni a chuť také půl lžičky skořice, kterou mohou ostřílení milovníci orientální kuchyně nahradit třeba indickou směsí koření masala nebo směsí sedmi koření, která se používá na Středním východu a vzdáleně se podobá koření do perníku.

Postup je velmi jednoduchý. Ovoce umyjte, rozkrojte na půl, vypeckujte nebo zbavte jádřince a do vzniklého důlku dejte ořech másla smíchaného s cukrem a kořením, na který umístíte ořech jako třešničku na dort.

Takto připravenému ovoci udělejte hnízdo nebo dvojitý tácek z alobalu čili onen měšec. Ideální je pevnější alobal určený na grilování. Použít ale můžete i pečicí papír. Do hnízda umístěte dva až čtyři kousky ovoce a grilujte zhruba 15 až 20 minut podle síly žáru. Ovoce by mělo být změklé a horké, cukr zcela rozpuštěný.

Ovoce opatrně přemístěte na talíř, ozdobte lžící řeckého jogurtu, případně ještě sekanými oříšky nebo semínky. Pro barvu i chuť se hodí lístek máty, meduňky nebo i kvítek sedmikrásky.

Související články