Jablka se nyní nacházejí skoro v každé domácnosti. Spolu se skořicí můžete vykouzlit během několika minut výborný moučník, který krásně nahradí i snídani, pokud tedy do rána ještě zbyde. Jako bonus vám jablka pomohou v boji proti nachlazení, jelikož obsahují mnoho cenných vitaminů a vlákniny. Nečekejte už ani chvilku a podívejte se na následující recepty, které se vám jistě zalíbí.
Luxusní pečená jablka
Upéct můžete i klasická jablka v županu, jejichž recept uvidíte ve videu:
Na pečená jablka se skořicí budete potřebovat třtinový cukr, máslo, med a vodu. Jelikož vám příprava nezabere opravdu moc času, tak si hned na začátku zapněte troubu na 180 °C. 5-6 jablek rozkrojte na čtvrtiny, zbavte je jádřinců a poté nakrájejte na slabé plátky. V pekáči je polijte jednou lžící rozpuštěného másla, posypte dvěma lžícemi cukru a jednou lžičkou (nejlépe cejlonské) mleté skořice. Vše promíchejte dohromady a nakonec podlijte dvěma lžícemi vody. Pečte asi 20 minut. Podávejte pokapané medem.
Dokonalý začátek dne
Chtěli byste si dát ráno něco dobrého a příjemně teplého, co krásně provoní celý byt? Pak si připravte 3 jablka, po lžíci skořicového cukru a medu, 100 g másla a ½ hrnku ovesných vloček. Rozpusťte máslo v hrnci, do kterého následně přidejte cukr, med a ovesné vločky. Vše promíchejte a stáhněte z plotny. Nyní se vrhněte na jablka. Rozpulte je, zbavte jádřinců a párkrát nakrojte. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte rozpůlená jablka, na která nalijte veškerou směs. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 minut.
Jablka téměř kamkoliv
Jablka lze kromě moučníků použít také do salátů, nápojů či hlavních jídel k vepřovému masu nebo kachně. Dají se jimi skvěle vylepšit i dušené zelí a bramborový salát. Jablka můžete rovněž usušit, čímž vám vzniknou křížaly. Zkrátka jablka jsou univerzální surovinou pro nespočet všemožných jídel a dezertů.
Související články
Zdroje: fresh.iprima.cz, itesco.cz, living.iprima.cz