Itálie je známá především pro své jídlo a šarmantní muže (bylo to nutné, poněvadž přítel je Ital, pozn. redaktorky). Z Itálie pochází tuna jídel, které si získaly oblibu v celém světě. Pizza, spaghetti a těstoviny dělané na tisíc možných způsobů, tiramisu, panettone a tak dále.

Je toho zkrátka hodně, za co je svět Italům vděčný. A dnes se můžete podívat, jak udělat klasický italský dezert, který je naprosto delikátní, a není ani těžký na přípravu, jelikož se nemusí péct. Udělejte si panna cottu jako správní Italové.

Video recept na panna cottu najdete na Youtube kanále Vincenzo's Plate:

Zdroj: Youtube

Jak připravit panna cottu

Chcete si udělat pravou italskou panna cottu? Příprava tohoto naprosto delikátního dezertu je možná snazší, než jste si mysleli. Jako první si vezměte 3 plátky želatiny, následně mísu a tu naplňte studenou vodou.

Plátky želatiny položte do vody, dokud nezměknou. Rozehřejte si pánev. Na ni následně dejte 250 mililitrů mléka, 250 mililitrů 33 procentní smetany na šlehání, 25 gramů krystalového cukru a vanilkový lusk. Na pánvi přiveďte veškeré ingredience k mírnému varu.

Jakmile budou želatinové plátky měkké, vymačkejte z nich přebytečnou vodu, přidejte je ke zbytku ingrediencí na pánev a vypněte oheň. Ingredience pořádně míchejte, dokud se želatina kompletně nerozpustí. Poté si vezměte 4 mističky a naplňte je vaší směsí z pánve. Poté dejte mističky do lednice a nechte je alespoň hodinu odpočívat. Mezitím si můžete připravit klasickou panna cotta omáčku.

Originál jako z Itálie

Opět budete používat pánev. Dejte na ni 175 gramů krystalového cukru, trochu třešňového likéru, a to vše zalijte 175 mililitry vody. Přiveďte k varu a na mírném ohni míchejte tak dlouho, než se cukr rozpustí. V tomto okamžiku odejměte pánev a do směsi přidejte 175 gramů vypeckovaných třešní. Vše rozmixujte dohladka.

A už máte skoro hotovo. Nyní je potřeba, abyste přecedili omáčku a smíchali ji s dalšími 175 gramy třešní. Již můžete vyndat panna cottu z mističek, opatrně ji dát na talířky a zalít ji omáčkou s třešněmi. Následně ji ještě pocukrujte a ozdobte vršek pomocí lístku máty. Dobrou chuť!

Zdroje: www.ricette.giallozafferano.it, www.cucchiaio.it