1. Kuře důkladně očistěte a zbavte pachu

Kuřecí paličky a křidélka namočte do vody a důkladně je omyjte. Poté vodu vylijte a nožem odstraňte všechnu přebytečnou kůži, která z potraviny visí. Nyní kuřecí paličky a křidélka důkladně posolte a limetku nebo citrón rozřízněte napůl. Do jedné ruky vezměte kuřecí paličku nebo křidélko a citronem či limetkou ho potřete. Můžete plod trochu zmáčknout, aby z něj vytékala šťáva. Tento trik pomůže odstranit typickou vůni drůbeže, kterou například děti nemají rády.

2. Opláchnutí a vymačkání

Nyní kuřecí kousky opláchněte teplou vodou, aby se odstranila přebytečná sůl. Poté vezměte každý kousek do ruky a pořádně z něj vymačkejte přebytečnou vodu. Budete muset použít trochu síly, ale nebojte se, že maso znehodnotíte. Vymačkané kousky dejte do suché mísy.

3. Pro jemné maso

Pokud nemáte čas marinovat kuřecí kousky přes noc, můžete použít trik s vidličkou. Z kuřecího kousku trochu odsuňte kůži a vidličkou maso místo vedle místa propíchněte. Nyní je čas ho okořenit. Můžete použít pouze sůl a pepř, nebo další koření jako mletý hřebíček, mletou papriku, sušený česnek, cibuli a petržel. Rukama koření do masa důkladně zapracujte. Poté přidejte trochu oleje a opět promíchejte.

4. Pečení je základ

Kuřecí kousky vyložte na pekáč a ještě je posypte trochou sušené petrželky. Pečte na 200 °C cca 45 minut. Po této době již budou kousky krásně zlatavé. Pokud máte rádi cibuli, nyní je ten pravý čas přidat nakrájenou půlku cibule mezi kousky a nechat ji péct ještě 15 minut. Kuřecí kousky budou šťavnaté a přitom s křupavou a voňavou kůrčičkou.

Zdroj: Youtube

Zdroj: youtu.be, fresh.iprima.cz