Čerstvě vyšlehaná smetana dokáže moučník vyšvihnout na úplný vrchol dokonalosti! Aby to však mělo ten správný efekt, nesmí se samozřejmě srazit. Její chuť dokáže vyzdvihnout tajná ingredience, kterou byste rozhodně netipovali. Díky ní také bude smetana ušlehaná za chvilku. Podívejte se na největší triky se šlehačkou, které dělají samotní profesionálové!

Jak našlehat šlehačku rychle a bez šlehače, můžete vidět v tomto videu:

Zdroj: Youtube

Vychlazená smetana

Aby se vám povedlo vyšlehat krásnou šlehačku, musíte mít smetanu, která obsahuje 33 nebo 40 % tuku. Ve finále právě tuk bude držet tvar. Základní pravidlo před šlaháním zní, že byste měli mít smetanu vychlazenou na 8-10 °C. To samé platí i o pomůckách, kterými smetanu ušleháte.

Slazení během šlehání

Přidáváte cukr hned po otevření smetany? Možná to je ten důvod, proč se vám na dně usadí. Krupicový nebo vanilkový cukr byste měli přidávat až během samotného šlehání, kdy šlehačka začne nabývat na objemu. Pokud však šlehačku sladkou mít nechcete, cukr zkrátka vynechte.

Ztužovač šlehačky

Jestliže budete mít správnou smetanu, kterou nachladíte, není důvod používat ztužovač. Ve výsledku totiž může spíše šlehačce přitížit, jelikož se podepíše na její chuti. Použitím škrobu ale napomůžete k rychlejšímu vyšlehání smetany a zároveň budete mít jistotu, že bude opravdu tuhá. Na druhou stranu obsahuje také cukr, a proto bude šlehačka se ztužovačem vždy sladká.

Tajné ingredience mistrů

Jste zvědaví, jaké ingredience dokážou se šlehačkou udělat zázraky? Pokud přidáte do šlehačky cukr, přidejte rovněž i špetku soli. Díky ní bude chuť šlehačky výraznější, a to jistě přidá moučníku plusové body.

Vytřepání šlehačky

Nemáte k dispozici elektrický šlehač? Nemějte strach, že byste šlehačku neušlehali! Postačí vám k tomu totiž obyčejná zavařovací sklenice. Nalijte smetanu do poloviny sklenice, uzavřete a třepte s ní, dokud nebude šlehačka tuhá. Samozřejmě nezapomeňte přidat cukr, který vám s tím pomůže. Šlehačka ze zavařovačky je dokonalá a nikdo nepozná, že není ušlehaná, ale ručně třepaná!

Související články

Zdroje: apetitonline.cz, irecept.cz, zlin.rozhlas.cz