Máte rádi paštiky, ale nejíte je, protože těm kupovaným z obchodu nevěříte? Pak si vyzkoušejte udělat domácí. Nebojte, není na tom nic těžkého. Láďa Hruška přichází s receptem, který zvládne naprosto každý. Navíc vám k tomu bude stačit pouhá půlhodinka.

Možná jste slyšeli, že játra nejsou zdravá, proto paštiky nejíte. Není to ale tak docela pravda. Především pak kuřecí játra obsahují vysoký podíl železa. To je tělem snadno stravitelné.

Játra obsahují bílkoviny a jsou nízkokalorická

Játra obsahují bílkoviny a jsou velmi málo kalorická. Mají v sobě i vitamín B a jsou důležitým zdrojem energie. Pomáhají udržovat buňky zdravé. A také vitamín A, proto se doporučuje, aby je nekonzumovaly těhotné ženy. Těm ostatním ale prospívají pro lepší zrak i stav pokožky.

Láďa se rozhodl připravit paštiku s brusinkami. Na její přípravu budete potřebovat půlkilový balíček kuřecích jater, půl kostky másla, špetku majoránky, lžičku soli, špetku pepře, 2 stroužky česneku, 1 menší cibuli, 1 panák smetany, hrst nasekaných mandlí a sušených brusinek.

Nezapomeňte játra důkladně omýt a odblanit

Játra důkladně omyjte pod vodou, odblaňte a nakrájejte na kousky. Nadrobno si také nakrájejte cibuli, tu osmahněte na dvou lžících másla. Přidejte majoránku, česnek. Přidejte játra a restujte deset minut.

Když jsou játra osmahnutá, směs přendejte do vyšší nádoby a přidejte sůl, pepř a půl kostky másla. Vše rozmixujte tyčovým mixérem a následně zjemněte smetanou. Jako poslední do ní přidáme nasekané mandle a brusinky. Necháme vychladit v ledničce a můžeme mazat na čerstvé pečivo. Nezapomeňte následně uchovávat v lednici, kde vám paštika vydrží až týden.

Zdroj: www.gymclothes.cz, www.tn.nova.cz, www.kucharkaprodceru.cz