Při vaření nebo pečení nemusí vždy nutně znamenat, že čím déle nad tím strávíte času, tím bude výsledná chuť lahodnější. Následující recept na velmi jednoduché řezy je totiž toho jasným důkazem. Nejenže nebudete muset zapínat troubu, ale ještě k tomu budete moct moučník podávat do několika málo minut. Pojďte se podívat na snadný postup!

Připravte si fantastické sušenkové řezy s nadýchaným krémem podle video receptu na YouTube, na kanálu Dvě v troubě:

Zdroj: Youtube

Sušenky jako základ

Nejdříve vyložte plech či jinou formu pečicím papírem. Poté celé dno vyskládejte obyčejnými sušenkami bez náplně. Na řezy se skvěle hodí například BeBe sušenky. Použít můžete jak světlé, tak i ty tmavé. Následně se vrhněte na smetanový krém nebo pudinkovou náplň.

Smetanový krém

Nepečeným řezům se smetanovým krémem se také nazývá míša řezy. Do misky dejte 250 g tvarohu, 200 g zakysané smetany, 40 g vanilkového cukru, lžičku rumového aroma a 20 g ztužovače šlehačky. Vše pečlivě smíchejte dohromady stěrkou. Hotový krém naneste na sušenkový základ a vložte na 10 minut do ledničky.

Čokoládová poleva

Než smetanové řezy ztuhnou, rozpusťte si v rendlíku mléčnou čokoládu, se kterou poté řezy polijete. Jakmile rozpuštěnou čokoládu na řezech rovnoměrně rozprostřete, vytvořte s další rozpuštěnou bílou čokoládou mřížky. Hotový moučník vložte opět do lednice a po ztuhnutí čokolády můžete s chutí podávat.

Pudinková náplň

Jestliže se rozhodnete pro pudinkovou náplň, budete potřebovat 2 sáčky vanilkového nebo čokoládového pudinku, 700 ml mléka, 4 lžíce cukru a 2 lžíce vaječného koňaku nebo rumu. Zprvu si uvařte pudink s cukrem a mlékem, kterého dejte o něco méně, než je na návodu. Díky tomu pudink lépe ztuhne. Poté vmíchejte alkohol, a ještě horký pudink nalijte na sušenkový základ.

Ovocná směs na řezy

Na pudinkové řezy si můžete připravit také ovocný rozvar, kterým chybu rozhodně neuděláte! Se 4 lžícemi cukru povařte hrnek čerstvého nebo zmraženého vámi oblíbeného ovoce. Jakmile vše změkne, ovoce rozmixujte nebo rozmačkejte vidličkou a vraťte zpět na plotnu, kde ho nechte ještě pár minut vařit. Po chvilce se z něj stane hustá směs, kterou naneste na pudinkovou vrstvu. Hotové řezy dejte do lednice a ztuhlé podávejte.

Související články

Zdroje: prozeny.cz, mimibazar.cz, justcook.cz