Zdroje: sallysbakingaddiction.com, www.youtube.com
Použijte jablka, hrušky nebo jiné ovoce
Máte spoustu jablek a chcete připravit něco rychlého, chutného a plného ovoce? Pak je tu pro vás rychlovka mezi jablečnými dezerty. Žádné dlouhé cavyky. Za minutku budete mít těsto hotové a pak už stačí jen půlhodinka pečení. Laskomina je na světě a vy budete mít sladkou snídani nebo něco ke kávě. Nemáte jablka? Nevadí. Jaké ovoce přidáte, je jen na vás. Jednoduché těsto se hodí k jakémukoli ovoci, které máte po ruce.
Tento dort je vlastně docela podobný obrácenému koláči. Napřed do formy nasypete ovoce a pak jej zalijete těstem. Je to však varianta jednoduchá a rychlá, čož se může hodit.
Jak se dělá jednoduchý jablečný dort?
Na přípravu budete potřebovat zhruba čtyři větší jablka, které je vhodné zbavit jádřinců a také slupek, ale jestli spěcháte a slupky vám nevadí, pak klidně postupujte jako autor receptu na svém YouTube kanálu „Cookrate – Czech“.
Podívejte se pod ruce profesionálovi. Uvidíte, jak snadná je příprava tohoto báječného moučníku.
Pečení jednoduchého jablečného dortu je rychlovka
Začněte tím, že si předehřejte troubu na 180 °C a přichystáte formu na pečení. Použijte klasickou dortovou či bábovkovou formu, dobře ji vysypejte moukou nebo v případě dortové formy použijte pečicí papír.
V misce vyšlehejte 100 g cukru krystalu nebo krupice společně se dvěma vejci. Počkejte, až směs pěkně zbělá, a pak přidejte 60 ml oleje, vanilkový cukr nebo lžičku vanilkové esence, znova mixérem promíchejte a na závěr vmíchejte 200 g hladké nebo polohrubé mouky s práškem do pečiva.
Jablka nakrájená na hrubší kousky vysypejte na dno pečicí formy a zalejte je těstem. Do předehřáté trouby dejte péct na 180 °C a zhruba půl hodiny. Po 30 minutách zkontrolujte propečenost zapíchnutím párátka nebe špejle, pokud je dort dostatečně probečený, nechejte jej dobře vychladnout a servírujte.
Pokud byla jablka velmi kyselá, můžete moučník polít troškou medu jako ve videu. Jablečný dort můžete však také pocukrovat či přidat do cukru trošku mleté skořice. Použijete-li hnědý cukr, bude mít moučník karamelovější příchuť. I když spěcháte, snažte se použít kvalitní suroviny, právě ty dávají pokrmům jedinečnou chuť i aroma.