Zdroje: www.hunker.com, fluentincoffee.com

Ledový nápoj z kávy a pomerančového džusu

Nebo patří k ledu? Posuďte sami. Kombinace kávy a pomerančového džusu je jistě překvapivá, ale ne až tak podivná, jak se může zdát na první pohled. Káva s kouskem pomerančového řezu nebo pomerančovým likérem není vůbec nic divného. Tyhle dvě chutě se rozhodně nebijí. Je to však nápoj, který se hodí pít velmi dobře vychlazený, nejlépe s ledem. Existují také mnohé další osvěžující kombinace. Vyzkoušejte, která vám zachutná!

Připravte si kávu s pomerančovým džusem

Co budete potřebovat? Je to prosté. Rozhodně je nutností dobrá káva. Nejlépe čerstvě připravené dvojité espreso nebo alespoň silná káva, ideální je také káva připravená způsobem „cold brew“ čili za studena.
Pomerančový džus je nejvhodnější čerstvě vymačkaný nebo alespoň nedochucený 100% pomerančový džus.
Led není nutný, ale v nápoji rozhodně není jen na efekt. Pár kousků ledu si můžete připravit dopředu. Nic vás nestojí, a přece dodá nápoji něco navíc. Pokud chcete nápoj prezentovat se vším všudy, pak si nachystejte také plátek pomeranče na ozdobení sklenice, případně snítku rozmarýnu.

Příprava nápoje s kávou a džusem je prostá

Nápoj připravíte jednoduše. Do vysoké sklenice dejte napřed led. Klidně zaplňte až 2/3 sklenice. Nejprve přelejte led pomerančovým džusem a následně kávou. Pokud chcete servírovat nápoj stylově. Přelejte kávu pomalu přes lžičku, aby se co nejvíc zachovaly dvě rozdílné barevné vrstvy nápoje. Ozdobte plátkem pomeranče a snítkou rozmarýnu.
Nápoj můžete také jednoduše vylepšit sodovkou nebo tonikem. Obě varianty dodají bubliny a tonik navíc také říz a hořkost.