Překvapte přátele smaženou bramborou
Na 1 porci potřebujete
- velkou bramboru
- vejce
- olej
- hladkou mouku
- strouhanku
- sůl
Jak na to
Brambor omyjte a nakrájejte na kolečka široká 1 cm nebo 1/2 cm.
Dostatečně osolte a obalte jako řízek v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).
Pozvolna smažte do zlatova v rozpáleném oleji.
Podávejte s různou pikantní zeleninou.
Pro Receptář 1/2001 Petr Novák z Bezděčína, foto Zdeněk Lhoták
Co se netradičního zpracování brambor týče, vyzkoušejte také falešný tatarák:
Tři větší vařené brambory jemně nastrouhejte, vmíchejte 100 gramů oleje, po půl lžičce sladké a pálivé papriky, nakrájenou cibulku, 5 rozmačkaných stroužků česneku, kečup, sůl, pepř, drcený kmín, vegetu.
Bramborový tatarák servírujte na topinkách.