Knedle s uzeným masem
Zdroj: Gurmet

Jednoduchý rychlý návod na bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Suroviny na 4 porce: 800 g brambor, 300 g uzené krkovice, 1 vejce, 200 g hrubé mouky, 80 g dětské krupičky, hladká mouka na válení, sůl.

Krok 1

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Zatím povařte uzené, asi 20 minut. Vyndejte ho na vál, nechte zchladnout a nakrájejte na kostičky. Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.

Krok 1

Krok 2

Uprostřed nastrouhaných brambor vytvořte důlek a do něj vyklepněte vejce. Okolo nasypte mouku i krupičku a osolte. Rukama vypracujte měkké a nelepivé těsto.

Krok 2

Krok 3

Těsto rozdělte na 4 části a na pomoučeném vále postupně vyválejte plát vysoký asi 0,5 až 1 cm. Rozdělte ho na čtverce o hraně asi 8 cm.

Krok 3

Krok 4

Ve velkém hrnci přiveďte k varu alespoň 3 litry osolené vody. Doprostřed každého čtverce položte hromádku uzeného masa. Cípy čtverce spojte a chyťte do dlaně.

Krok 4

Krok 4

Krok 5

V rukách poválejte a vytvořte knedlík tak, aby se zakulatil. Dlaně si předem poprašte hladkou moukou. Hotové knedlíky skládejte na pomoučené prkénko. Pak je opatrně přesuňte do vroucí vody a opět co nejrychleji přiveďte k varu. Vařte 12 minut. Poté je slijte, každý propíchněte vidličkou a ihned podávejte.

Krok 5

Doba: 40 minut + chladnutí brambor

Náš tip: Pokud nebudete knedlíky jíst hned, obalte je v rozpuštěném sádle nebo oleji, aby neoschly a neslepily se.

Akční letáky