Zdroje: YouTube.com, bestrecepty.cz, cuketka.cz

Když je třeba připravit lahodný, vydatný a rychlý pokrm, spousta lidí sáhne po kuřecím masu. To má totiž spoustu výhod. Kromě toho, že je možné z něj vykouzlit celou řadu vynikajících jídel, nevyžaduje kuřecí maso žádnou dlouhou přípravu a narozdíl od hovězího nebo vepřového masa je dokonale propečené a měkké během pár minut.

Pokrmy z kuřecího masa

Je ale pravdou, že je třeba u kuřecího masa vychytat správnou dobu přípravy. Stačí jej totiž na pánvi nechat o pár vteřin déle a ze šťavnatého kousku se může rázem stát suchá hmota, která nikomu nechutná. I proto se ostatně vyplatí kuřecí maso servírovat s nějakou omáčkou, která případnou suchost zachrání.

Ještě lepší variantou je pak příprava kuřecí kapsy nebo kuřecích závitků. Díky tomu, že totiž maso naplníte, je prakticky nemožné jej vysušit. A tak se příprava takových pokrmů skvěle hodí i pro ty, jež nemají v kuchyni mnoho zkušeností.

Kuřecí závitky

Příprava kuřecích závitků je opravdu snadná. Stačí jen naklepat kuřecí prsa, potřít je krémovou náplní a následně zabalit a upéct. Výhodou je, že můžete závitky péct společně s bramborami, a tak nemusíte zbytečně špinit nádobí navíc.

Do náplně lze přidat vše, co máte rádi. Závitky chutnají skvěle například se špenátem, šunkou, sýrem anebo třeba i rajčaty a bazalkou. Vůbec nejšťavnatější jsou ale s náplní z vajec a hořčice.

Podrobný postup najdete ve videu:

Zdroj: Youtube

Na samém začátku si připravte brambory. 300 gramů brambor oloupejte a nakrájejte na tenčí kolečka. Brambory dejte do mísy a promíchejte se s trochou soli, pepře a také sladké mleté papriky. Zakápněte je i olivovým olejem a naskládejte je na dno olejem vymazané zapékací mísy.

Příprava masa

Na kuřecí závitky budete potřebovat 4 větší kuřecí prsa. Ta rozřízněte, abyste měli celkem 8 kousků masa. Maso zakryjte potravinářskou fólií a z obou stran jej naklepejte. Následně prsa posypte směsí koření vyrobenou z 5 gramů soli, 3 gramů mletého pepře, 5 gramů sladké mleté papriky a 3 gramů provensálských bylinek.

Krémová náplň do masa

Příprava náplně je více než jednoduchá. Do hlubší nádoby vyklepněte 4 celá vejce, přilijte 200 mililitrů oleje, 40 mililitrů jablečného octa a přidejte také 20 gramů prolisovaného česneku, 5 gramů soli, 3 gramy pepře a 25 gramů hořčice. Pak všechno společně rozmixujte ponorným mixérem, aby vznikla hustá náplň.

Náplň rovnoměrně natřete na naklepané maso. Nasekejte si 50 gramů hladkolisté petržele, 30 gramů česneku a nastrouhejte najemno 100 gramů tvrdého sýru. Smíchejte dohromady a směs rozdělte na jednotlivé kousky masa. Maso pak jednoduše smotejte a závitky položte do zapékací mísy na brambory. Potřete je ještě náplní a dejte vše péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia na 30 minut. Po uplynutí času všechno zasypte nastrouhaným tvrdým sýrem a dejte péct na dalších 10 minut. A můžete servírovat.