Vepřová plec na hříbkách
Zdroj: Profimedia.cz

KROK ZA KROKEM: Vepřová plec na houbách snadno a rychle

Suroviny na 4 porce

500 g vepřové plece, 2 lžíce sádla, 2 cibule, drcený kmín, sůl, pepř, podravka, sušené nebo mražené houby (mohou být i žampiony), 4 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce hladké mouky

Krok 1

Maso si nakrájíme na kostky, odblaníme a odřežeme tuk, pokud je maso více prorostlé.

Krok 1

Krok 2

Rozpustíme sádlo, přidáme neosolené kostky masa, nahrubo nakrájenou cibuli a maso necháme zatáhnout. Přidáme drcený kmín, sůl, pepř, podravku.

Krok 2

Krok 3

Houby si provaříme v 0,5 l vody ve vedlejším hrnci a uvaříme z nich pravý houbový vývar.

Krok 3

Krok 4

K masu přilijeme litr vody a dusíme doměkka, cca 50 minut. Až je maso měkké a voda skoro vydušená, přilijeme houbový vývar s houbami k masu a chvíli provaříme.

Krok 4

Krok 5

Poté přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, a chvíli ještě povaříme. Podáváme s karlovarskými knedlíky nebo s bramborem.

Krok 5

Tip: Pro zjemnění chuti můžeme do hotové omáčky přimíchat plátek másla.

Doba: 80 minut

Akční letáky