kužecí zeleninový hrnec

Kuřecí hrnec s těstovinami a zeleninou

Budete potřebovat spoustu zeleniny všeho druhu a nejrůznějších barev. Kuřecím masem dodáte pokrmu sílu vydatného jídla. Díky těstovinám nakonec vytvoříte salátovou zeleninovou směs. Může být i pikantní.

Potřebujeme

  • 1 kuřecí řízek
  • půlku brokolice
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 feferonku (můžete vynechat)
  • 1 papriku
  • 300 g rajčat
  • 50 g fazolek (i mražených)
  • 150 g mrkve
  • 70 g těstovin (tvar a velikost volte tak, aby se vám směs líbila i dobře jedla)
  • konzervu vakuované kukuřice nebo celou, na kousky nakrájenou kukuřici
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • bazalku, tymián, petrželku

kužecí zeleninový hrneckužecí zeleninový hrnecAutor: Archiv ireceptar.cz

Jak na to

V hrnci na oleji opečte na drobné kousky nakrájené maso, přidejte nakrájenou cibuli, papriky, feferonku a nasekaný česnek, lehce opečte, přidejte oloupaná na kousky nakrájená rajčata, fazolky, kukuřici.

Zalijte asi 750 ml horké vody, osolte, opepřete, přidejte tymián a zvolna vařte asi 15 až 20 minut.

Pak přidejte těstoviny a bazalku nebo petrželku, dochuťte solí, pepřem a zvolna vařte, až jsou těstoviny měkké.

Pro Receptář Blanka Poláčková