Teplé rychlovky babiček
Pravdou je, že teplé večeře jsou fajn, ale po celodenním kolotoči v práci nikoho moc nebaví „poskakovat“ za vařičem. Naše babičky to vyřešily „teplou rychlovkou“ – smaženým sýrem s bramborem, lančmítem, restovanými játry s chlebem, topinkami nebo polévkou ze sáčku. V dnešní době je jazýček strávníků ale mnohem rozmazlenější. Proto si ženy často kladou obligátní otázku: „Co uvařit, aby to bylo dobré, levné a rychle hotové?“
Masový balíček pro náročné
Na videu najdete postup, jak si připravit rychlou a teplou večeři z kuřecího masa:
Jednou z možností je kuřecí směs s bramborem, která se připravuje téměř sama. Chcete ji vyzkoušet? Pak stačí, když vezmete 400 g kuřecích prsou a nakrájíte je na kostičky, osolte, opepřete a promíchejte. Maso přikryjte svačinovou fólií a nechte odpočívat.
Mezitím zapracujte na dresinku. V misce smíchejte 30 g oleje, 30 g sojové omáčky, 2 stroužky prolisovaného česneku a 1 lžičku mleté papriky. Vše promíchejte a znovu dejte stranou.
Překvapení, které potěší
Oloupejte 1 cibuli a rozpulte ji. Pak ji nasekejte na tenké půlměsíce. Stejně zpracujte i 1 větší mrkev a 500 g brambor. Do mísy navrstvěte veškerou nakrájenou zeleninu, maso a nakonec vše zalijte dresinkem. Vše důkladně promíchejte vařečkou a případně dokořeňte solí. Masovo-zeleninovou směs rozdělte na 4 porce (případně tolik porcí, kolik je strávníků). Každou z nich navrstvěte na pečící papír a po stranách stočte kraje tak, jako byste balili jeden velký bonbon. Aby se vám balíček nerozpadl, raději kraje převažte provázkem.
Porcování a servírování
Balíčky položte vedle sebe na suchou pánev. Dbejte na to, aby byly vždy švem nahoru a pokrm vám zbytečně nevytekl. Pak jídlo přiklopte víkem a vařte na středním plameni 15 minut. Po uplynutí této doby balíčky obraťte a nechte ještě 10 minut péct. Hotovou večeři servírujte v balíčcích, strávníci si své večerní překvapení rozbalí sami. A věřte, že budou nadšení!
Související články
Zdroje: www.youtube.com, www.denik.cz