Zdroje: tn.nova.cz, receptyonline.cz, toprecepty.cz

Kuřecí maso je oblíbené pro svůj nízký obsah tuku a snadnou a rychlou přípravu. Existuje celá řada receptů, jak lahodně připravit drůbež, znáte ale vychytávku Ládi Hrušky v podobě marinády z tatarky?

Naložením kuřecího do tatarské omáčky získáte krásnou jemnost a křehkost masa, která překvapí nejen vás, ale i vaše hosty.

Recept pochází původně ze Slovenska a známý kutil zaručuje, že si ho zamilujete na první ochutnání.

Seznam ingrediencí

Na dvě porce kuřecích medailonků v tatarce budete potřebovat:

* tatarku

* kuřecí prsa 1-2 ks (podle velikosti)

* pepř

* hladkou mouku

* olej

Postup

Kuřecí prsa si nakrájíme na zhruba 1 cm vysoké plátky. Maso osolíme, opepříme a ponoříme do tatarské omáčky. Směs necháme v lednici marinovat minimálně hodinu, čím déle ale maso v tatarce necháte, tím bude křehčí a lépe do sebe nasaje chutě.

Nachystané maso poté obalte v hladké mouce a už vás čeká pouze smažení.

Připravte si na pánvi pořádně rozpálený olej a na něm osmažte namarinované kousky dozlatova tak, aby měly křupavou krustičku.

Jako ideální přílohu doporučuje Láďa Hruška k medailonkům vařené brambory s pažitkou. Přejeme dobrou chuť.