Zdroje: tn.nova.cz, receptyonline.cz, toprecepty.cz
Kuřecí maso je oblíbené pro svůj nízký obsah tuku a snadnou a rychlou přípravu. Existuje celá řada receptů, jak lahodně připravit drůbež, znáte ale vychytávku Ládi Hrušky v podobě marinády z tatarky?
Naložením kuřecího do tatarské omáčky získáte krásnou jemnost a křehkost masa, která překvapí nejen vás, ale i vaše hosty.
Recept pochází původně ze Slovenska a známý kutil zaručuje, že si ho zamilujete na první ochutnání.
Seznam ingrediencí
Na dvě porce kuřecích medailonků v tatarce budete potřebovat:
* tatarku
* kuřecí prsa 1-2 ks (podle velikosti)
* pepř
* hladkou mouku
* olej
Postup
Kuřecí prsa si nakrájíme na zhruba 1 cm vysoké plátky. Maso osolíme, opepříme a ponoříme do tatarské omáčky. Směs necháme v lednici marinovat minimálně hodinu, čím déle ale maso v tatarce necháte, tím bude křehčí a lépe do sebe nasaje chutě.
Nachystané maso poté obalte v hladké mouce a už vás čeká pouze smažení.
Připravte si na pánvi pořádně rozpálený olej a na něm osmažte namarinované kousky dozlatova tak, aby měly křupavou krustičku.
Jako ideální přílohu doporučuje Láďa Hruška k medailonkům vařené brambory s pažitkou. Přejeme dobrou chuť.