Potřebujeme na 4 porce
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 lžíce římského kmínu
- 1 kousek celé skořice
- 1 mango,
- 1 lžíci medu
- 1 lžíci jablečného octa
- 1 lžíci čili omáčky
na měšce
- 1 balení rýžového těsta
- 500 g vykostěných uzených kuřecích stehen
- 1 lžičku sójové omáčky
- 1 lžičku sezamového oleje
- 1 lžičku nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 jarní cibulky
- olej na smažení
Jak na to
Na rozehřátém oleji osmažíme kmín se skořicí. Přimícháme na malé kostičky nakrájené mango, med, jablečný ocet a čili omáčku. Krátce povaříme. Vyjmeme skořici, hotové čatní přelijeme do misky a necháme vychladnout.
Kuřecí stehna nakrájíme na malé kostičky, přidáme sójovou omáčku, olej, zázvor a nasekané jarní cibulky. Vše dobře promícháme.
Z rýžového těsta vytvarujeme plátky a na každý položíme lžičku masové směsi. Okraje plátků potřeme vodou, plátky zabalíme a lehce zatočíme do tvaru měšce. Můžeme je zajistit provázkem, který po upečení odstraníme.
Měšce osmažíme v rozpáleném oleji, nebo je nasucho upečeme v rozehřáté troubě při 180 °C.
Hotové měšce jsou křupavé a mají světle hnědou barvu. Podáváme s mangovým čatní.
Jaromír Broulík, Mikulášovice