Plátek kuřecího masa je takřka sázka na jistotu i mezi těmi, kdo opravdu odmítají jíst. Má jemnou chuť i strukturu. Když k jeho přípravě navíc zvolíte ty správné ingredience, posunete pro někoho obyčejné jídlo do gastronomických výšin. Zkuste tentokrát kuřecí prsa připravit trochu jinak a uvidíte, že si nový recept zamiluje celá rodina.

Nejoblíbenější bílkovina

Kuřecí maso je považováno za jedno z vůbec nejoblíbenějších. Milují jej dospělí i děti, je hojně doporučováno při redukčních dietách, benefitem je jeho rychlá příprava, jemnost a nijak výrazná chuť. Kuřecí prsa jsou pak zase považovány za tu nejcennější a nejkvalitnější část kuřecího masa.Je to maso velmi křehoučké a kvůli tomu, že neobsahuje takřka žádný tuk, bývá snadné jej při pečení vysušit. Díky našemu receptu ale kuřecí prsíčka nevysušíte nikdy!

Kuřecí prsa na ježka

Jak na dokonale šťavnatá kuřecí prsa, plná lahodné chuti, se podívejte na video:

Zdroj: Youtube

Část tajemství tkví v nařezání kuřecích prsou. Vezměte si osušený kus masa a po celé délce na nich udělejte šikmé zářezy, zleva doprava i zprava doleva, tak, aby na povrchu masa vznikly kostičky a prso připomínalo ježka. Takto připravené kousky masa obalte z obou stran v hladké mouce. V hlubší pánvi nechte rozpustit máslo s trochou oleje. Olej se do másla přidává proto, aby se samotné máslo nepřepalovalo. Kuře z obou stran opečte. Trvá to jen několik minut.

Kuřecí maso plné chutí

Mezitím si připravte pět stroužků česneku a nasekejte je najemno. Pažitku nebo zelenou část jarní cibulky také nasekejte najemno a odložte stranou. Pokud je potřeba, přidejte k masu ještě kousíček másla a vsypte česnek. Přilijte 90 gramů medu, skvěle se ale hodí i javorový sirup.

Přidejte polévkovou lžíci kvalitní sójové omáčky a jeden a půl lžíce jablečného octa. Masu dodá neotřelou chuť a zároveň doladí jeho křehkost. Omáčkou s česnekem prsíčka několikrát během smažení přelijte, aby co nejvíce chutné štávy ulpělo právě v zářezech, které jste dělali hned na začátku.

Kdybyste prsíčka nechali bez úpravy, omáčka by po nich jen stekla. Takhle budou mnohem šťavnatější a plné chutné medovo-česnekové omáčky. Na závěr posypejte pažitkou nebo jarní cibulkou a podávejte s rýží nebo se salátem.

Související články

Zdroje: www.youtube.com, www.apetitonline.cz