Kuřecí paličky milují nejen děti, ale i dospělí. Jedná se o jemné a šťavnaté maso, které je na úpravu velmi jednoduché. A když se vám povede na drobných stehnech vypéct tu správně křupavou kůžičku, budou se vždy všichni strávníci s chutí olizovat.

Máme pro vás snadný a originální recept, který vám zaručí opravdu lahodnou chuť masa a stejně tak pečených brambor. Obě suroviny budete připravovat společně a pomohou vám k tomu obyčejná párátka. Vykouzlíte pokrm, který se hodí nejen na sváteční stůl, ale i k běžnému obědu nebo večeři.

Inspirovat se můžete na videu zde:

Zdroj: Youtube

Křupavé kuřecí paličky s bramborem

Připravte si 9 kuřecích paliček. Před každým pečením je nechte vždy alespoň 30 minut venku z lednice, aby dosáhly pokojové teploty. Důkladně je omyjte, nožem odstraňte všechnu přebytečnou kůži a nechte je oschnout, nebo je vysušte papírovou utěrkou.

Vedle v misce si připravte kořenící směs ze soli, majoránky, papriky, zázvorového prášku a 1 utřeného stroužku česneku. Směs koření zakapejte šťávou z ½ citrónu, přidejte 2 polévkové lžíce olivového oleje a řádně promíchejte. Všechna stehna pečlivě touto marinádou potřete ze všech stran, vložte do mísy, zakryjte potravinovou fólií a nechte 30 až 40 minut marinovat.

Pokračujte bramborami

Mezitím si oškrábejte a omyjte 4 velké brambory a každou pokrájejte na 4 silnější plátky. Takto připravené je vložte do misky, osolte, zalijte 2 polévkovými lžícemi olivového oleje a řádně promíchejte. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a do každého plátku brambory zapíchněte tři párátka.

Vložte paličky na párátkový gril

Na každou bramboru napíchněte na všechna tři párátka vždy jedno kuřecí stehýnko, a to na výšku, širším koncem směrem k bramborovému plátku. V tuto chvíli vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte zhruba 30 minut. Po této době plech z trouby vyjměte, všechna stehna ještě jednou potřete připravenou marinádou a dejte na 15 až 20 minut dopéct. Takto připravené kuřecí paličky můžete rovnou servírovat na talíř a doplnit je můžete čerstvě umíchaným zeleninovým salátem a třeba i oblíbeným dipem.

Zdroje: www.recepty.cz, www.skrblik.cz, www.katie-farris.com