Smažený květák a bramboráky jsou dvě zlaté klasiky, na kterých si rád pochutná snad každý Čech. Napadlo vás ale někdy, že si je můžete vychutnat obě zároveň? Možná to zní trochu divně, ale je to tak. Květák v bramboráku je jednodušší a chutnější, než si ve skutečnosti myslíte.
Podívejte se, jak si tyto dvě oblíbené chutné klasiky můžete udělat trochu netradičně jako jednu. Je to rychlé, jednoduché a všichni se budou olizovat až za ušima, jak je tento recept skvělý.
Video recept na květák v bramboráku najdete na Youtube kanále VARIME S ERIKEM:
Květák v bramboráku
Pokud si chcete udělat tyto dvě klasická česká jídla na netradiční způsob, zde je návod. Jako první si opatřete květák, důkladně jej omyjte, a poté rozeberte na malé květákové růžičky. Růžičky přidejte do hrnce a vařte do poloměkka ve vodě se solí.
Mezitím si připravte 3 brambory, oloupejte je a nastrouhejte je. Vložte je do mísy. Poté přidejte hladkou mouku, 2 vejce, česnek, sůl, mletý pepř, majoránku a olej s trochou mléka. Všechny ingredience přidejte do mísy.
Ze všech ingrediencí v míse vymíchejte těsto na bramboráky. Jen je potřeba, abyste jej udělali trochu hustší než na klasické bramboráky, aby těsto na květáku dobře drželo. Jakmile se dovaří květák, lehce jej osolte a obalte v hladké mouce. Následně květák důkladně lidově řečeno vymáchejte v bramborákovém těstě. Poté rozpalte pánev a připravte se na smažení.
Dva pokrmy spojené v jeden
Jako první si rozpalte pánev a přidejte bohatou vrstvu oleje. Počkejte, až se olej dostatečně rozpálí, přidejte obalený květák a smažte jej hezky rovnoměrně ze všech stran. A máte hotovo. Smažte hezky dozlatova, a poté již můžete servírovat tyto dvě klasické pochoutky spojené v jednu. Tento recept se rovná 4 porcím, takže můžete svůj unikátní kuchařský vynález sdílet se svou rodinou. Dobrou chuť!
Zdroje: www.babinet.cz, www.vareni.cz