Nebudete potřebovat žádné zvláštní pomůcky, jen kastrůlek, vodu a svoje ruce. Postupy z různých zdrojů se malinko liší, ale všechny přinesou žádoucí výsledek a pomůcky taky zůstávají stejné. Vždy se jedná o princip spaření mandlí vroucí vodou.

Někdo doporučuje vsypat mandle do žáruvzdorné misky nebo raději kastrůlku, zalít vroucí vodou a nechat 5 minut odmočit. Poté horkou vodu slijete a mandle, jejichž slupka se mezitím uvolnila, prsty snadno vyloupnete.

Další možností je přivést k varu dostatečné množství vody, aby se do něj vešly všechny mandle, které máte v úmyslu oloupat. Když voda začne vřít, nasypete do ní mandle. Necháte je vařit 1 minutu (ale někdo říká i 2 minuty). Každopádně by slupka už měla být uvolněná, ale zároveň by mandle neměly být na povrchu mazlavé. Horkou vodu slijete a mandle zchladíte studenou vodou. Potom opět stačí každou mandli lehce zmáčknout prsty, ze slupky snadno vyskočí. Někdy dokonce ze slupky přímo vystřelí!

Vlhké mandle nasypete na papírovou utěrku a necháte oschnout, pro urychlení na ně můžete přitisknout druhou utěrku shora.

Záleží samozřejmě na množství mandlí, ale je zjevné, že loupání mandlí není žádná složitá procedura a zvládnete ji velmi rychle, s minimem pomůcek a profesionálním výsledkem i doma.

Zdroj: Youtube

Zdroj:www.eta.cz, www.bajolafit.cz