Cukety jsou vděčná zelenina. Jsou plné vitaminů a minerálních látek, zároveň je to zelenina plná vody, takže je vhodná i při redukčních dietách. Její nenápadná chuť pak prospěje i v momentě, kdy nemáte zažívání zcela v pořádku, nebo máte chuť na něco lehčího, přesto lahodného.

Polévka je grunt

Krémová polévka je skvělou lehkou večeří. Zároveň je nabitá vitaminy a tak si spolu s talířem lahodné polévky dopřejete i pořádnou porci zdraví. Výhoda je v tom, že se cukety nemusí dlouho vařit, takže pokrm je hotový za pár minut. Zkombinujte ty správné ingredience a dopřejte si dobrotu na talíři.

Zdroj: Youtube

Cuketa v hlavní roli

Polévka je na přípravu extrémně jednoduchá. Stačí nakrájet pár kousků zeleniny a povařit. Připravte si jednu cibuli nebo šalotku. Šalotka má jemnější chuť. Nakrájejte nadrobno a na trošce olivového oleje nechte zesklovatět. Na menší kolečka nakrájejte dvě až tři mrkve. Nemusíte volit oranžovou klasiku, ale v polévce se bude skvěle vyjímat i její žlutá kolegyně, která už se dá v obchodech také sehnat. Kolečka přidejte k cibuli, přihoďte ještě tři oloupané stroužky česneku a také zprudka orestujte.

S bramborami i bez

Do základu této polévky můžete přidat i dvě brambory – polévku ve finále hezky zjemní a zahustí. Pokud se snažíte omezit příjem sacharidů nebo jednoduše nemáte brambory doma, nevadí. Použijte víc cuket. Polévka bude stejně lahodná a díky vitaminům z cuket nabitá zdravím. Cukety můžete a nemusíte oloupat, očištěné je nakrájejte na kousky, přidejte do hrnce k ostatní zelenině, osolte, opepřete, zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem a vařte do změknutí.

Přilijte 200 mililitrů smetany ke šlehání a rozmixujte tyčovým mixérem a ještě provařte. Máte-li rádi pikantnější pokrmy, do polévky se hodí pár chilli vloček. Stáhněte z ohně a vmíchejte malou kostičku másla. Polévku krásně zjemní. Zasypejte nadrobno nakrájenou petrželkou a nechte si chutnat.

Související články

Zdroje: www.youtube.com, alishaeasycooking.com