Zdroje: www.toprecepty.cz, fresh.iprima.cz

Tyto řezy nejsou náročné na přípravu a výsledek je fantastický. Navíc jde o moučník, který se tak často nevidí. Vyzkušejte, jak si ho oblíbí členové vaší domácnosti. Připravíte-li si k ruce šikovné spotřebiče, za chvilku budete mít hotové nejen těsto, ale také šlehačku se zakysanou smetanou, ze které vytvoříte poslední vrstvu.

Maminčiny mramorové řezy podle Markéty

Jak na přípravu mramorového řezu s pudinkem, smetanou i sypáním podle maminčina receptu, vám poví Markéta v jednom z videopříspěvků Kuchyně Lidlu.

Zdroj: Youtube

Mramorové buchty se sněhem z bílků jste nejspíš už dělali a není to nic nového. Před šleháním sněhu si dejte pozor na čistotu nádoby i metliček. Pokud budou bílky mastné, nebudou tuhnout. Pro jistou můžete mísu i metličky otřít půlkou rozkrojeného citronu, který případné zbytky mastnoty rozpustí.

Bílky vmíchejte jemně stěrkou. Do těsta se jakoby balí, aby se bublinky sněhu nerozbily. Čím budete razantnější, o to víc vám těsto klesne.

Zajímavé je přidání pudinku do těsta. I když je mramorování žádoucí, nemíchejte zuřivě těsto dohromady s pudinkem, ale jen stěrkou protáhněte vrstvy těsta a pudinku z několika stran. Když budete až příliš snaživí, efekt mramorování nebude dobře viditelný.

Vyberte formu na pečení a tyčinku na hoblinky

Formu si dobře vyložte papírem na pečení. Vhodnější je taková, která má snímatelný okraj, jako tomu bývá u forem na dorty. Korpus řezu je totiž dostatečně pevný, ale zakysaná smetana se šlehačkou by vám mohly přílišnou manipulací spadnou. Jestliže takovou formu nemáte, vyklopte napřed korpus a až pak jej doplňte o horní vrstvu zakysané smetany se šlehačkou.

Sypání je sice fajn, ale není nutné. Sójové tyčinky Marcius nebo Margot přece jen nemusí vyhovovat všem. Podobně použitelný je třeba také perník, ale zákusku by jistě slušely i hoblinky čokolády.

Související články