Mnoho druhů cukroví, které se u nás těší oblibě, patří k oblíbeným i v Rakousku. Z těsta z neloupaných mandlí můžete upéct nejen klasická kolečka, ale třeba hvězdičky. A místo marmelády je uvnitř můžete natřít lahodným citronovým krémem.
Mandlové cukroví
- 150 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 210 g másla
- 210 g nastrouhaných neloupaných mandlí
- 2 žloutky
- 2 tlučené hřebíčky
- 1/2 lžičky mleté skořice
- na ozdobení sekané mandle a bílek
- na slepení a dochucení zavařeninu a citronovou šťávu
Vypracujeme těsto, vyválíme je a vykrajujeme z něho kolečka, která pokládáme na suchý plech.
Místo marmelády můžeme použít lemond curd.
Kolečka potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme sekanými mandlemi, upečeme dorůžova a poté je slepujeme zavařeninou a dochutíme citronovou šťávou.