Cukroví můžeme přizdobit plátky mandlí.
Zdroj: Peter Zijlstra / Shutterstock.com

Tradiční rakouská mandlová kolečka

Mnoho druhů cukroví, které se u nás těší oblibě, patří k oblíbeným i v Rakousku. Z těsta z neloupaných mandlí můžete upéct nejen klasická kolečka, ale třeba hvězdičky. A místo marmelády je uvnitř můžete natřít lahodným citronovým krémem.  

Mandlové cukroví

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 210 g másla
  • 210 g nastrouhaných neloupaných mandlí
  • 2 žloutky
  • 2 tlučené hřebíčky
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • na ozdobení sekané mandle a bílek
  • na slepení a dochucení zavařeninu a citronovou šťávu

Vypracujeme těsto, vyválíme je a vykrajujeme z něho kolečka, která pokládáme na suchý plech.

Místo marmelády můžeme použít lemond curd.

Kolečka potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme sekanými mandlemi, upečeme dorůžova a poté je slepujeme zavařeninou a dochutíme citronovou šťávou.

Akční letáky