Maso a přílohy

Vaříme na čundru: Pivní topinka, Trampský biftek a Kovbojské fazole

Vaříme na čundru: Pivní topinka, Trampský biftek a Kovbojské fazole

A je tu další várka receptů pro trampy, čundráky, vandráky a osoby v přírodě se stravující. Jak si i v lůně divočiny jednoduše připravit krmi chutnou a dostatečně výživnou, aniž by bylo třeba vláčet na zádech celou kuchyni a špajzku? Více...

Pestré speciality z rýže: španělská paella a blízkovýchodní pilaf

Pestré speciality z rýže: španělská paella a blízkovýchodní pilaf

Pokud se počítáte mezi milovníky rýže, pak by vám neměly uniknout dvě vynikající speciality, které jsou jako stvořené pro léto. Nejde přitom o nic složitého, natož nákladného, rýži totiž nemusíte složitě ochucovat, o to se postará zelenina a kvalitní vývar. Podle toho, jaké přidáte koření, získáte buď paellu, nebo pilaf. Více...

Porchetta - party bez grilu
Maso a přílohy
19. 7. 2018

Porchetta - party bez grilu

Líbí se vám způsob, jak se podávají jídla na letním grilování, ale nemáte gril? Co takhle použít podobný způsob servírování, skvělý na setkání s přáteli, a místo grilování masa připravit – porchettu? Více...

Kokosové mléko v receptech: kari omáčka, kaše i buchty

Kokosové mléko v receptech: kari omáčka, kaše i buchty

Chcete nahradit tradiční kravské mléko a sójová vám nechutnají? Skvělou alternativou je mléko kokosové, které je běžně k dostání. Kromě toho, že je výborné pro vaše zdraví jen tak po skleničce, můžete s ním vařit i péct. Více...

Ovládněte to nejlepší z mexické kuchyně: fajitas a chilli con carne

Ovládněte to nejlepší z mexické kuchyně: fajitas a chilli con carne

Mexická kuchyně a její jídla k létu zkrátka patří. Pikantní chilli con carne obstojí s rýží jako skvělý nedělní oběd. Fajitas, proužky masa s paprikami, zvládnete snadno připravit k večeři. Více...

Domácí burger steak na grilu podle Petra Stupky
Maso a přílohy
29. 6. 2018

Domácí burger steak na grilu podle Petra Stupky

Mletá a sekaná masa jsou dokonalou surovinou pro letní grilovací párty. Jsou šťavnatá a plná chuti, a přitom z nich všeliké dobroty upravíte docela snadno – pokud víte, jak na to. Více...

Speciality korejské kuchyně: Nudle nängmjon a kimchi

Speciality korejské kuchyně: Nudle nängmjon a kimchi

Chladivá polévka na léto není jen rajčatové gazpacho. Až z Koreje pochází tradiční studené jídlo, které je někde na půli cesty mezi hlavním jídlem a vydatnou polévkou. Připravte si ji do zásoby na dlouhá horká odpoledne a nezapomeňte na nakládané pikantní zelí. Více...

Nejoblíbenější recepty na knedlíky: Kynutý houskový a vídeňský žemlový
Maso a přílohy
15. 6. 2018

Nejoblíbenější recepty na knedlíky: Kynutý houskový a vídeňský žemlový

Knedlíky mohou být bramborové, kynuté, žemlové, špekové i všelijaké další. Dnes se podíváme blíže na žemlové – jeden recept na český kynutý houskový knedlík, druhý na vídeňský žemlový. Více...

6 skvělých marinád pro to nejlepší grilované maso
Maso a přílohy
14. 6. 2018

6 skvělých marinád pro to nejlepší grilované maso

Grilovací sezona je v plném proudu a ještě chvíli potrvá. Abyste si nemuseli dlouho lámat hlavu, jak příště maso naložíte a co k němu budete podávat, vybavte se marinádami z našeho výběru. Více...

10 nejčastějších chyb při grilování: Děláte je také?

10 nejčastějších chyb při grilování: Děláte je také?

Ze steaku, který je vysušený nebo ho musíte zdlouhavě žvýkat, nemá nikdo ten pravý požitek. Maso bez šťávy a chuti, připálené, nebo nedodělané. Stalo se to aspoň jednou každému, kdo se rozhodl grilovat. Připravili jsme přehled nejčastějších chyb při grilování a rady, jak  se jich vyvarovat. Více...

Koprová omáčka jako od maminky

Koprová omáčka jako od maminky

Teď byl Kája tuze rád, že taky dostal na oběd. Všichni seděli u stolů. Copak polévka, to bylo Kájovi jedno. Hůř bylo, když se donesly knedlíky s bílou koprovou omáčkou. Kája ji poznal hned, ale zavrtěl nad ní hlavou: „Jako koprová voní, ale naše maminka dělá žlutou a hustší.“ Více...

3 rychlé večeře z jednoho plechu

3 rychlé večeře z jednoho plechu

Uvařit chutnou a originální večeři během pracovního týdne, kdy se vrátíte po často náročném pracovním dni domů a nechcete trávit hodiny u plotny, přidělává vrásky na čele nejedné ženy. S trojicí našich receptů se přesvědčíte, že to je opravdu hračka, a příště svěříte bleskurychlou přípravu i zbylým členům domácnosti. Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS