Játra narychlo
Na 500 g kuřecích jatýrek:
- Z nutričních tabulek lze vyčíst, že 100 g kuřecích jater obsahuje až dvakrát tolik cholesterolu, než je doporučený denní limit. Vliv na zdraví člověka je však individuální, závislý na řadě dalších skutečností.1 červená a 1 zelená paprika
- 4 naťové cibulky
- 2 stroužky česneku (případně i víc)
- 4 lžíce sladkého nebo pálivého kečupu
- 4 lžíce steakové sladké chilli omáčky s česnekem
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Jatýrka očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na půlky.
Na rozehřátém oleji v pánvi je opečeme ze všech stran téměř doměkka, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a vše ještě opékáme na mírnějším ohni několik minut.
Obsah pánve zalijeme kečupem a chilli omáčkou, krátce jej prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými či jinak upravenými brambory.
Pavla Ticháčková
Foto Jiří Poláček