Potřebujeme

  • 600 g hovězího z roštěnce
  • 0,5 dcl červeného vína
  • stejné množství červeného vinného octa
  • 1 lžíci hnědého cukru
  • 1 lžičku medu
  • po lžíci sójové a worchestrové omáčky
  • 1 lžičku red curry

Jak na to

Maso nakrájíme na tenké plátky.

Všechny ostatní ingredience smícháme, čímž nám vznikne marináda. Plátky masa klademe do mísy a zaléváme marinádou.

Pokud máme grilování v plánu na sobotní večer, musíme si maso naložit již v pátek ráno. Marinované maso grilujeme na dřevěném uhlí.

Jako příloha mohou posloužit plátky lilku potřené česnekem, pokapané citronem a ogrilované. A můžeme ogrilovat i plátky ananasu.

Zdroj: Český svaz chovatelů masného skotu