Guláš z vepřového masa a drobů

  • 50 g slaniny
  • sádlo
  • 2 velké cibule
  • 400 g vepřového masa
  • 200 g vepřového srdce
  • 200 g ledvinek
  • 200 g vepřových jater
  • mletá sladká a pálivá paprika
  • pepř
  • česnek podle chuti
  • 1 krajíc chleba

Na sádle a na kostičky nakrájené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, vepřové srdce a očistěné, na kousky nakrájené ledvinky.

Maso a vnitřnosti lehce osmahneme, posypeme sladkou a pálivou paprikou, podlijeme vodou, opepříme, ochutíme utřeným česnekem a vše dusíme.

V polovině dušení přidáme na kostky nakrájená vepřová játra. Omáčku zahustíme chlebovou střídkou a vše zvolna podusíme doměkka.

Guláš nakonec osolíme a dochutíme pepřem a majoránkou. Podáváme s chlebem, vařenými bramborami či s knedlíky.

Blanka Poláčková

Foto Jiří Poláček