[Komerční prezentace]

Vodní gril VOGR využívá k topení pouze dřevo. To by nebyla zas až taková výjimka, to pravé překvapení je ale těsně nad ohništěm. Tam se totiž nachází nádoba na vodu, což je důvod, proč se nazývá tento gril vodní.

Smysl vodní lázně je dvojí. Hořící dřevo má teplotu cca 700 až 950 °C a taková teplota by nám pokrmy okamžitě spálila. Nejedná se ovšem o žádné dušení, teplota nad mřížkou je v rozmezí 190 až 350 °C. Vodní lázeň nad ohništěm funguje jako chladící médium, které ochlazuje horký vzduch na přijatelnou teplotu pro grilování.

Díky důmyslné konstrukci není nutné jídlo během grilování otáčet. Komínový efekt tohoto grilu je skutečně výjimečný. Navíc vodní páry obsažené v horkém vzduchu z ohně zajišťují, že jídlo nebude vysušené ani když na něj pozapomenete. Další výhodou je to, že šťávy a marinády z pokrmů neodkapávají do ohně, ale právě do vodní lázně a nevracejí se nám ve formě karcinogenních látek zpět na pokrm. Díky tomu je tento způsob grilování mnohem zdravější a přitom je zachován jeho princip.

Průměr roštu je 40 cm a konstrukce grilu je, kromě ohniště, celá z nerezového plechu, takže gril může po celou sezónu zůstat venku a není nutné jej po každém grilování uklízet. Gril je snadno rozebíratelný, bez nutnosti použití jakéhokoliv nářadí. Ke grilu je možné dokoupit další příslušenství. Pokud je vás v rodině hodně, nebo rádi grilujete více i zeleninu a ovoce, jistě uvítáte nástavec s grilovacím roštem a odkládací mřížky.

Pokud chcete vyzkoušet něco jiného a máte rádi grilovaní s vůní dřeva je vodní gril vaší jasnou volbou.