Tajemství čaje matcha zná prý jen pár japonských farmářů. Obecně se ale ví, že se čajovník na něj pěstuje velmi speciálně: čtyři týdny před sklizní se pole úplně zastíní. Keře pak vytváří listy bohatší na zdravé aminokyseliny a typická je pro ně smaragdově zelená barva. Kvalitní matchu poznáte i podle nasládlé a jemné chuti. Oceníte ji v tomhle dezertu, který se výborně hodí k setkání s přáteli.
- 8g matcha
- 250g másla
- 180g moučkového cukru
- 200g sušeného mléka
- 150g bílé čokolády
- strouhaný kokos na obalení
Změklé máslo rukama promíchejte s cukrem a matchou, přidejte sušené mléko a nechte lehce zchladit v lednici. Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu. Z hmoty vytvarujte kuličky, ponořte je do bílé čokolády a ihned obalte v kokosu. Uložte
do vzduchotěsné nádoby a nechte odpočinout v lednici.
Další nové recepty najdete v časopise Kreativ.
Zdroj: Časopis Kreativ