Tajemství čaje matcha zná prý jen pár japonských farmářů. Obecně se ale ví, že se čajovník na něj pěstuje velmi speciálně: čtyři týdny před sklizní se pole úplně zastíní. Keře pak vytváří listy bohatší na zdravé aminokyseliny a typická je pro ně smaragdově zelená barva. Kvalitní matchu poznáte i podle nasládlé a jemné chuti. Oceníte ji v tomhle dezertu, který se výborně hodí k setkání s přáteli.

  • 8g matcha
  • 250g másla
  • 180g moučkového cukru
  • 200g sušeného mléka
  • 150g bílé čokolády
  • strouhaný kokos na obalení

Změklé máslo rukama promíchejte s cukrem a matchou, přidejte sušené mléko a nechte lehce zchladit v lednici. Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu. Z hmoty vytvarujte kuličky, ponořte je do bílé čokolády a ihned obalte v kokosu. Uložte
do vzduchotěsné nádoby a nechte odpočinout v lednici.

Další nové recepty najdete v časopise Kreativ.

Zdroj: Časopis Kreativ