Kombinaci tvarohu, vanilky a čokolády je prostě famózní a máloco ji překoná. Proto jsou Míša řezy oblíbené mezi dětmi i dospělými. Variací na řezy existuje několik. Buď se pečou jako dort s piškotem vespod, snesou také variantu cheese caku, nebo je rovnou hospodyňky dělají na plech, protože poptávka je po nich obrovská. Jenže, co když nemáte dost času, ale potřebujete připravit sladké pohoštění? Zkuste variantu do skleniček. Hotová je za chviličku a chuťově je naprosto vynikající.

Skleničkové Míša řezy

Recept na skleničkové Míša řezy je skutečně jednoduchý a kromě hezkého skla, pravé vanilky a pár ingrediencí nebudete potřebovat nic speciálního.

Na přesný postup se můžete podívat ve videu:

Zdroj: Youtube

Nejprve si nechte nabobtnat dva plátky želatiny ve vodě. Do krému se skvěle hodí semínka z vanilkového lusku. Pravá vanilka sice nepatří mezi nejlevnější suroviny, ale lusk můžete ještě dále využít a vyrobit si z něj vanilkový cukr. Pokud se vám s luskem pracovat nechce, můžete už dnes v obchodech sehnat cukr přímo s pravou vanilkou. Pokud ale vezmete čerstvou vanilku na milost, lusk položte na prkénko, podélně rozřízněte a nožem vydlabejte voňavý poklad. Rozříznutý lusk rozhodně nevyhazujte, dejte jej do nádoby s klasickým cukrem a nechte jej dělat svou práci. Lusk cukru dodá nádherné vanilkové aroma. Abyste vanilkové aroma zesílili, můžete jej s cukrem rovnou rozmixovat.

Tvaroh v hlavní roli

Do větší mísy si připravte 250 gramů tvarohu, volte plnotučný nebo polotučný, zasypejte jej 50 gramy moučkového cukru a přidejte i vanilková zrníčka. Pomocí metly tvaroh s cukrem a vanilkou řádně vymíchejte.

Do menší misky si připravte dvě lžíce horké vody a v nich rozpusťte želatinu, která vám mezitím nabobtnala. Jakmile je rozpuštěná, přidejte tekutinu k tvarohové směsi a opět dobře rozmíchejte. K tvarohové směsi přilijte kelímek 40% smetany a vyšlehejte do tužší konzistence. Dejte však pozor, abyste krém nepřešlehali.

Schovat pod čokoládu

Připravte si vhodné skleničky na dezert a na jejich dno nalámejte oblíbené kakaové sušenky. Pokud máte rádi ostřejší verzi, zakápněte sušenky kakaovým likérem. Ten se do nich vsákne a moučník bude zase o něco lepší. Na sušenky pak lžící navrstvěte hotový krém a jako úplně poslední krok zalijte čokoládovou polevou. Tu vyrobíte jednoduše tak, že 50 gramů hořké čokolády rozpustíte v 50 gramech horké smetany. Na vrch můžete přidat i pár kousků čerstvého ovoce, díky kterému bude dezert osvěžující. Velkou parádu udělají například borůvky, maliny nebo jahody.

Související články

Zdroje: www.youtube.com, www.toprecepty.cz