Nechce se vám postávat hodiny u plotny a zdlouhavě a složitě vyvářet? Pak jsou pro vás jasnou volbou snadné a rychlé mlynářské brambory, kterými potěšíte celou rodinu.

Na to, jak je připravit, se můžete podívat zde:

Zdroj: Youtube

Na dvě porce budete potřebovat půlku cibule, čtvrtku větší žluté papriky, čtvrt červené papriky, dva stroužky česneku, 200 gramů paprikové klobásy, 500 gramů brambor, 50 gramů sádla, 0,4 litry vývaru, tavený sýr, lžička pomazánkového másla, sůl, petržel, pažitka.

Všechny ingredience nakrájejte na kostičky

Nakrájejte si cibuli, česnek, klobásu a papriky na kousky. Brambory, oloupejte, umyjte, nakrájejte na kostičky.

Rozehřejte si pánev a dejte na ni kousek sádla. Přidejte klobásu, krátce orestujte. Klobása pustí šťávu a ovoní všechny ostatní ingredience. Když je klobása osmažená, přidejte cibulku a opět orestujte. Následuje česnek, papriky a nakonec brambory. Ty restujte asi půl minutky. Poté směs zalijte půl litrem vývaru a nechte dusit pod pokličkou, dokud brambory nezměknout. Trvá to přibližně dvacet minut.

Mezitím vezměte tavený sýr a pomazánkové máslo, dejte do misky, přikrájejte petrželku a důkladně promíchejte. Lehce osolte a znovu důkladně promíchejte. Pak dejte asi na deset minut do lednice.

Všechen vývar nechte zcela vyvařit

Když brambory změknou, odklopíme pokličku a necháme vyvařit zbytek vývaru. Mezitím nakrájíme pažitku. Brambory dosolíme, dopepříme či opaprikujeme, pokud jste nepoužili paprikovou klobásu. Když je vývar vyvařený, brambory ještě orestujte, než budou mít krustičku.

Poté můžete servírovat se sýrovou pomazánkou, kterou si vyndáte z lednice.