Honí vás mlsná, ale doma zrovna žádné sladkosti nemáte a nechcete trávit v kuchyni hodiny s přípravou nějakého moučníku? Nevadí! I tak si totiž můžete během chvilky usmažit koblížky, které se budou doslova rozplývat na jazyku. A nepotřebujete na ně ani droždí. Postačí mouka, jogurt a například marmeláda nebo rozpuštěná čokoláda.

Jak připravit skvělé koblížky jen z mouky a jogurtu, zjistíte ve videu:

Zdroj: Youtube

Rychlé koblihy

Koblihy jsou oblíbené snad mezi všemi. A nezáleží, zda jsou naplněné čokoládou, marmeládou nebo třeba krémem. Do jejich přípravy se ale nikdo moc pouštět nechce, neboť je s nimi poměrně dost práce a vyžadují i nemalé množství času. Jde to ale i jinak. Mnohem snadněji a za zlomek času.

Příprava těsta

Těsto z mouky a jogurtu je pravděpodobně tím nejjednodušším těstem vůbec. Do mísy nasypte 1 hrnek mouky a smíchejte ji s 1/2 hrnku bílého jogurtu. Obě ingredience rukama propracujte a vytvořte pevné těsto. To pak přendejte na pomoučenou pracovní plochu, případně jej znovu propracujte a válečkem jej rozválejte na placku a tloušťce asi 1 centimetru. Z ní například skleničkou vykrajujte kolečka. Doprostřed každého kolečka můžete udělat ještě menší kolečko. Pak budou koblížky připomínat americké donuty.

Smažení koblih

V hrnci rozehřejte dostatečné množství slunečnicového nebo řepkového oleje a opatrně do něj vkládejte koblížky. Ty smažte dozlatova. Nezapomeňte je v průběhu smažení otočit, aby se osmažily z obou stran. Hotové koblížky odkládejte na papírovou utěrku, která absorbuje přebytečný olej. Koblížky pak servírujte, jak jen chcete. Můžete je například obalit v moučkovém cukru anebo ve skořicovém cukru. Skvěle budou chutnat i polité čokoládou, marmeládou či třeba tvarohem. Zkrátka si je každý může ochutit dle svých preferencí.

TIP: Aby byly koblížky ještě nadýchanější, můžete do těsta přidat zhruba 1/2 lžičky kypřicího prášku.

Související články

Zdroje: YouTube.com, nejrecept.cz