Mrkev a zázvor by měly být součástí našich jídelníčků nejen v zimě, ale také v ostatních ročních obdobích. Dohromady mají blahodárné účinky, které potřebuje opravdu každý. Pijte jednou denně džus z mrkve se zázvorem a uvidíte, jak vám vaše tělo poděkuje.

Zázvor proti nachlazení

Podívejte se na video, kde se o zdravotních benefitech zázvoru dozvíte více:

Zdroj: Youtube

Zázvor je podle vědců skvělým pomocníkem při rýmě, chřipce a kašli. Působí antibakteriálně a protizánětlivě, přičemž také podporuje chuť k jídlu. Čerstvý zázvor napomáhá vylučovat hleny a posiluje žaludek. Můžete ho také použít jako obklad, který zajistí úlevu od bolesti.

Mrkev jako zázrak regenerace organismu

Mrkev podle vědeckých studií dokáže chránit před rakovinou tlustého střeva a je skvělým pomocníkem na snížení cholesterolu. Pozitivně slouží také při kožních chorobách, nedokrvení a oslabení organismu. Díky betakarotenu, který je v mrkvi obsažen, chrání zrak. Mrkev je regenerační potravinou, která dodá člověku sílu, když se cítí být vyčerpaný, slabý a unavený.

Jednoduchý a rychlý džus

Na jednu sklenici džusu budete potřebovat 2 jablka, 5-6 menších mrkví, kousek čerstvého zázvoru a šťávu z půlky citronu. Veškeré ingredience očistěte, omyjte a odšťavněte. Vše smíchejte dohromady a máte hotovou výbornou vitaminovou bombu. Nejvhodnější je pít tento drink ráno na lačno.

Posílení celkové imunity

Spojením těchto dvou ingrediencí posílíte imunitní systém. Vitaminy A a C zajistí lepší produkci imunitních buněk, především bílých krvinek, které zbaví tělo patogenů. Pití džusu z mrkve se zázvorem zlepšíte rovněž cirkulaci v těle. Bude vám proudit více kyslíku do tkání, čímž napomůže odstraňovat toxiny.

Zdravá a krásná pokožka

Šťáva z mrkve a ze zázvoru obsahuje hned několik živin, které podporují zdraví pokožky a zabraňují tak kožním problémům. Vitamin A a další antioxidanty udržují pokožku hydratovanou, hladkou a čistou. Naopak zabraňují vzniku akné, pigmentace, skvrnám a nerovnoměrnému tónu pleti. Betakaroten také napomáhá ochránit pokožku před negativními vlivy ultrafialového slunečního záření.

Prevence proti rakovině

Pravidelný příjem mrkve a zázvoru dokáže snížit riziko rakoviny plic, prostaty nebo kolorektálního karcinomu. Samotný zázvor dokáže bojovat také proti rakovině vaječníků, prsní a kožní rakovině. Pití šťávy z mrkve se zázvorem zvyšuje účinnost léků, hlavně inzulínu, který se používá při léčbě diabetu.

Zdroj: ncbi.nlm.nih.govrawmania.cz, ncbi.nlm.nih.gov, prostreno.cz, celostnimedicina.cz