Křupavá kuřecí kůže je pro mnohé z nás jednou z nejlepších pochoutek! Pokud použijete kuře k přípravě pokrmu, kde není vhodné kůži využít, přeměňte ji v dokonalou lahůdku, kterou doma jistě příjemně překvapíte všechny strávníky.
Stačí kuřecí kůže naplnit chutnou a správně ochucenou nádivkou a ve výsledku je perfektně propéct. Bonusem je i rychlá příprava a finanční nenáročnost.
Chcete znát recept Ládi hrušky na dršťkovou polévku z kůžiček? Podívejte se na YouTube video na kanálu Michal Zicho:
Nadívané kuřecí kůžičky
Kuřecí kůže nejprve řádně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Pak si připravte náplň, kterou kůžičky budete nadívat.
Jak připravit náplň
Na lehce rozpáleném oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibulku, kdo chce, může přidat i nakrájená kuřecí játra a nechte vše náležitě orestovat. Mezitím namočte chleba do 2 dl mléka, pokud ho náhodou doma nemáte, můžete použít i vodu.
Přidejte osmaženou cibulku s játry, utřený česnek, 1 syrové vejce, špetku soli, pepře a nasekanou petrželku. Můžete dodat i jiné koření, které máte v oblibě, zajímavou chuť dodá například muškátový oříšek.
Můžete začít plnit
Připravené kuřecí kůže si náležitě rozložte, potřete je směsí a zabalte je tak, aby z nich náplň nevytékala. Můžete je zajistit pečící jehlou nebo nití. Vložte je do pekáčku, lehce podlijte vodou, zakryjte alobalem.
Fáze pečení
Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 250 stupňů. Zapékejte zhruba po dobu 15 minut, následně odeberte alobal a nechte v troubě dojít ještě tak 5 až 10 minut. Dle vybavení trouby můžete ve finální fázi použít i gril.
Na party i k večeři
Tento jednoduchý a rychlý pokrm jistě využijete nejen na party, kdy k němu stačí udělat několik zajímavých dipů a lehký zeleninový salát, ale velice snadno z něho vykouzlíte i dokonalou večeři. K nadívaným kuřecím kůžičkám se totiž hodí jakákoliv příloha.
Zdroje: www.toprecepty.cz, www.recepty.cz, www.toprecepty.cz