Zdroje: www.recepty.cz, www.vareni.cz

Buřty naložené v pikantní salse

Podívejte se, jak na to:

Zdroj: Youtube

Naložte si buřty, špekáčky či kus točeného salámu

Na přípravu budete potřebovat nejen dobré buřty, ale také cibuli, sádlo nebo olej, rajský protlak, worcestrovou omáčku, bobkový list, sůl, pepř, trošku pomletých čili papriček, hořčici, cukr a ocet na dochucení. Aby byly buřty v dobré společnosti, nachystejte si také kyselé okurky a několik kozích rohů. Tento recept je ostřejší a takový chlapský, jinou variantou je umírněnější verze s kapií.

Receptů je však celá řada, a proto se můžete setkat také s cuketou či sýrem nebo i pivem mezi ingrediencemi. Tento návod na přípravu se však drží tradičnějších chutí, je lehce pikantní a sladkokyselý.

Jak naložit buřty?

Jak na přípravu samotnou? Nakrájejte jednu cibuli na půlkolečka a začněte ji restovat na sádle či oleji. Až maličko změkne, přidejte rajský protlak, asi lžíci worcestrové omáčky, lžíci hořčice, pepř, ale také cukr a ocet, na závěr i sůl. Nechejte salsu dobře provařit. Pokud příliš houstne, dolijte půl hrnku vody a nechejte směs ještě chvíli probublávat. Ochutnejte a případně dochuťte.

Do salsy přidejte asi tři nahrubo nakrájené kyselé okurky a tři kozí rohy bez semínek. Zhruba 4 až 5 kusů špekáčků napřed svlékněte z pevné slupky. Dál vařte na mírném plamenu a přidejte na větší kousky nakrájené buřty nebo také kus točeného salámu.

Zamíchejte vše dobře, odstavte z plotny a ještě horkou směsí naplňte zavařovací sklenice. Uzavřete je a uskladněte na chladném místě. Ted už zbývá jen nakrájet čerstvý chléb a nebo si raději vlastní upečete?

Související články