Dva týdny gurmánských zážitků
Letošní ročník Sektivalu se koná od 3. do 18. června ve 47 restauracích v Praze, Brně, Plzni a poprvé také v Ostravě. Během šestnácti dnů nabízí jedinečnou možnost ochutnávat nepřeberné množství sektů rozličných vůní, chutí a barev. V restauracích na návštěvníky čeká výběr lahodných jídel a sektů, které s nimi dokonale souzní.
Všechna jídla a konkrétní sekty k nim osobně napároval dvojnásobný sommelier roku David Král. "Hlavním cílem Sektivalu je představit šumivé víno jako nápoj mnoha podob ve spojení s delikátními pokrmy, jež společně dokáží vytvořit jedinečné chuťové zážitky," řekl odborník. Během festivalu můžete v dotaznících hodnotit šumivá vína. Na konci události bude na základě odpovědí vybráno nejoblíbenější víno festivalu.
Jak správně kombinovat sekt a jídlo?
Sommelier David Král na párování sektů s jídlem vyzdvihuje především vlastní poznávání chuťových odlišností. A jaké jsou jeho rady? "Nejprve doporučuji napít se a vychutnat samotné šumivé víno. Poté si dejte do úst kousek jídla a vnímejte jeho chutě samotné. A až napotřetí vyzkoušejte obojí - sekt i pokrm. Chutě se najednou promění." Sektivalové menu si můžete rezervovat na webu festivalu www.sektival.cz