Čím dříve si uvědomíte, že univerzální recept, který by fungoval pro všechny, neexistuje, tím lépe. Ideální je, když si časem vybudujete své vlastní rodinné tradice, které vyhovují většině zúčastněných.

Vánoční cukroví tradiční i méně známé

Každoročně vám na webu iReceptáře od počátku prosince přinášíme recepty na vánoční cukroví. Mezi stálicemi vánočního cukroví dlouhodobě září linecká kolečka a vanilkové rohlíčky. V těsném závěsu jsou pak včelí úly (vosí hnízda), plněné ořechy a nepečené rumové kuličky.

Vychutnejte si čas se svými blízkými

Těm, kteří se snaží stihnout za každou cenu všechno sami, se nezřídka stává, že místo chvil, které byste si mohli užívat se svými blízkými, končí na Štědrý den vyčerpaní jako po náročném dostihovém závodu. Bohužel, ony ty „moderní“ Vánoce občas trochu dostihy připomínají. Stačí se krátce před Štědrým dnem projít městem a ten shon je nepřehlédnutelný.

Zatímco jedni vláčejí obří tašky plné dárků, jiní se vlečou s neméně objemnými zavazadly plnými potravin a nápojů. A přitom stačí tak málo – využít na maximum možnosti, které dnešní doba nabízí. To, co nás nejméně těší můžeme často přenechat specialistům. Ať už na úklid, balení dárků, nákupy potravin či dokonce sladkého pečiva. Zvolit si můžeme i to, zda toužíme postávat u kádí s kapry a nebo raději tento čas a energii věnujeme jiné aktivitě a kapra si objednáme až domů pěkně naporcovaného.

Vánoce nejsou o tom, abychom uklízením, sháněním dárků a kulinářskými aktivitami vyčerpali veškeré své síly. Proto vám přejeme, abyste u vás doma našli ten ideální recept, který vyhovuje co nejvíce zúčastněným. Někdy stačí o trochu méně uklízet, o trochu méně péct a o něco více si udělat čas na pěknou procházku. Ať už se rozhodnete strávit svátky vánoční tak či onak, přejeme vám Vánoce nejen šťastné a veselé, ale taky pohodové. Pochopitelně, že budeme rádi, pokud nějakou inspiraci najdete třeba právě na stránkách Receptáře.