Vepřový guláš patří společně se svíčkovou a smaženým sýrem mezi absolutní hospodské klasiky, kterým nikdo neodolá. Ani turisté ani samotní Češi. Jenže existuje mnoho způsobů, jak jej připravit, a tak je těžké zjistit, jaký je ten nejlepší.

Nyní už nemusíte hledat. Toto je zaručeně ten nejchutnější recept, který ani není nějak těžký na přípravu. Naopak je velice jednoduchý. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. Podívejte se, jak si můžete doma lehce připravit nejlepší vepřový guláš.

Video recept na dokonalý vepřový guláš najdete na Youtube kanále Recepty bez brepty:

Zdroj: Youtube

Nejlepší vepřový guláš

Jako první si vezměte 1 kilogram vepřové krkovice. Ten si důkladně omyjte a nakrájejte na kostičky. Poté kostičky krkovičky pořádně prosolte a opepřete. Následně si vezměte 3 středně velké cibule a nakrájejte je najemno.

Rozehřejte si pánev a dejte na ni 100 gramů sádla. Jakmile se sádlo rozpustí, osmažte na něm cibuli. Dávejte si však pozor, abyste cibuli osmahli hezky pomalu dohněda, a nespálili ji. Pak bude hořká.

Poté na pánev přidejte ještě 2 lžíce červené mleté sladké papriky. Pokud jste fanoušky pikantnějších pokrmů, můžete také přidat chilli papričku. Ingredience důkladně promíchejte, a poté přidejte nakrájenou krkovičku. Duste při nízké teplotě a občas promíchejte, aby se nic nepřipálilo. Jakmile se zredukuje šťáva, což je zhruba po 45 minutách dušení, posypejte vše 3 lžicemi hladké mouky a dobře promíchejte.

Recept k dokonalosti

V hrnci si připravte 1 litr hovězího vývaru. Jakmile bude hotový, maso a další ingredience jím zalijte. Vařte, než bude maso měkké. Poté jen stačí vypnout oheň a voilá. Máte hotovo. Jako příloha se skvěle hodí například chlupaté knedlíky. A pokud nestihnete sníst celý vepřový guláš, nedělejte si žádné starosti. Tenhle guláš chutná skvěle i druhý den a třeba s pečivem.

Související články

Zdroje: www.fresh.iprima.cz, www.galbani.it