Zanedlouho začne advent, což je čas, kdy se každá hospodyně pouští do pečení vánočního cukroví. Pokud však budete v časovém presu a nebude mít prostor trávit dlouhé hodiny v kuchyni, využijte recepty, které budete mít připravené nejen rychlostí blesku, ale jsou i chuťově naprosto vynikající!
Jak připravit rychlé nepečené cukroví se podívejte v tomto YouTube videu na kanále Dvě v troubě:
Geniálně rychlé vánoční cukroví
Vánoční svátky jsou spojené i s tradicí vánočního cukroví. Některé recepty jsou však na dnešní uspěchanou dobu moc zdlouhavé, a ne každý má tolik volného času, aby je mohl připravovat. Pokud se ocitnete v časové tísni, vsaďte na osvědčené rychlovky, které s přehledem zvládnete připravit i během reklam v televizi. Jsou nepečené a není nutné je nechávat odležet pro lepší chuť. Naopak je hned po přípravě můžete servírovat na stůl.
Kokosové tyčinky v čokoládě
Do misky nasypte 100 g mletých mandlí, 100 g strouhaného kokosu a 100 g moučkového cukru. Přilijte 2 lžíce rumu a 4 lžíce rozehřátého kokosového oleje a veškeré ingredience řádně promíchejte. Pak misku zakryjte potravinovou fólií a vložte tak na hodinu do ledničky. Následně tvarujte z připravené sladké hmoty tyčinky.
Připravte si polevu
Na tyčinky budete potřebovat čokoládovou polevu, kterou si velice snadno připravíte rozpuštěním čokolády na vaření s trochou másla v horké vodní lázni. Pak v ní každou tyčinku smočte, a nakonec ji buď obalte celou ve strouhaném kokosu, nebo ji jenom hoblinkami lehce posypte. Uchovávejte v chladu.
Opilé třešňové košíčky
Nechte ne cedníku okapat 100 g koktejlových třešní, které následně jemně osušte papírovým ubrouskem. Každý kus pak vložte po jednom do papírových cukrářských košíčků.
V horké vodní lázni rozehřejte 200 g kvalitní hořké čokolády a vmíchejte do ní 1 lžíci rumu a stejné množství másla. Nechte čokoládu lehce zchladnout a poté s ní zalijte třešně v košíčcích. Nakonec ještě přidejte kousek mandle či ořechu.
Sladké ořechové františky
V tomto receptu lze využít veškeré kousky nevydařeného cukroví, anebo zbylých sušenek, oplatků i piškotů. Nejprve je nutné je rozmačkat, můžete je také rozsekat v mixéru. Přidejte k nim 5 až 6 medových perníčků bez polevy, 100 g mletých vlašských ořechů, 2 lžíce kvalitního kakaa, 100 g rozpuštěného másla a 1 lžíci ořechového likéru. Veškeré ingredience promíchejte a můžete začít tvořit malé františky, které na závěr obalte v mletých oříšcích. Uchovávejte v chladnu.
Zdroje: www.idnes.cz, www.blesk.cz, www.jimejinak.cz