Kokosové kuličky „Raffaello“

Na cca 20 kusů:

  • 400 ml kokosového mléka (plechovka)
  • 120 g strouhaného kokosu
  • 6 lžic medu nebo jakéhokoli sirupu
  • 20 loupaných mandlí

Den dopředu si necháme kokosové mléko v plechovce v lednici. Druhý den odebereme ztuhlou vrchní část a dáme do mísy. Lehce rozšleháme mixérem s balonovými metličkami, přisypeme strouhaný kokos, med nebo sirup a ručně propracujeme. Směs má mít pevnější strukturu, aby šly tvarovat kuličky. Navlhčenýma rukama vtlačíme do každé celou mandli a obalíme ve strouhaném kokosu.

Ovesné kuličky s kakaem

Na cca 30 kusů:

Máslo necháme v pokojové teplotě, aby nebylo ztuhlé. Mezitím si dokonale smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a ručně prohněteme. Hmotu zabalíme do potravinářské fólie a necháme zhruba 15 minut uležet v chladu. Po vyjmutí tvarujeme kuličky, do nichž vkládáme rozinky, necháme ztuhnout v chladu, na závěr můžeme ještě obalit v kakau.

Karamelové kuličky s banánem v čokoládě

  • 400 g digestivních sušenek
  • 1 zralý banán
  • 1 plechovka salka
  • 70 g čokoláda 90%

Plechovku vložíme do hrnce s vodou, kterou přivedeme k varu a necháme vařit na mírném plamenu 1,5 až 2 hodiny, kontrolujeme, že je plechovka stále ponořená. Vyjmeme a necháme zchladnout. V uzavíratelném sáčku rozdrtíme sušenky. Ve velké míse si vidličkou rozmačkáme banán, přidáme půl plechovky salka, rozdrcené sušenky a promícháme. Dle potřeby přidáme část zbylého salka, směs by měla být spojená, ale neměla by se příliš lepit.

Vlhkýma rukama tvarujeme kuličky, ukládáme na pečicí papír a uložíme na 15 minut do mrazničky. Čokoládu necháme povolit na vodní lázni a kuličky v ní pomocí dvou vidliček obalíme. Necháme v chladničce na pečicím papíru zatuhnout a můžeme dozdobit zbylým salkem.