Zdroje: www.youtube.com, www.vareni.cz

Nádherné i lahodné nepečené mušličky

Podívejte se, jak připravuje tyto sněhobílé mušličky autorka z YouTube kanálu „Vaření s vařečkovu. Jde jí to skvěle od ruky a názorně vám ukáže celý recept krok za krokem. Tady je:

Zdroj: Youtube

Co budete na mušličky potřebovat?

Nepečené cukroví je jednoduché na přípravu a podobně lahodné jako oblíbené kokosové kuličky s krémem a mandlí uvnitř. Jsou nebesky jemné i křehké a potěší mlsný jazýček dětí i dospělých.

Na dotvoření budete potřebovat malé papírové košíčky, bílou čokoládovou polevu a perličku na ozdobení. I na detailech záleží, vždyť jíme i očima!

Mušličky s krémem a perličkou

Příprava těsta je poměrně jednoduchá. Připravte si 175 g sušeného polotučného mléka, 100 g moučkového cukru, 140 g másla pokojové teploty, 40 g kokosu, 1 lžíci citronové, případně limetkové nebo pomerančové šťávy. Do misky nasypejte sušené mléko, cukr, máslo i kokos, zalijte citronovou šťávou a dobře rukou propracujte v kompaktní hmotu. Z těsta uválejte několik kuliček zhruba velikosti desetikoruny a vhazujte je do moučkového cukru. Díky tomu se nebudou lepit a půjde je dobře vtlačit do formičky i vyklepnout ven. Předtím ale zbavte kuličky přebytečného cukru. Jednu kuličku po druhé vytvarujte ve formičce a rozložte na pečicí papír nebo jiný nepřilnavý povrch, aby zde vzniklé půlky mušliček vyschly do dalšího dne.

Připravte si krém z 50 g moučkového cukru, 1 žloutku, 30 g hladké mouky, 250 g mléka a 170 g másla. Pamatujte, že krém je třeba nejen vyšlehat, ale také část vařit ve vodní lázni. Směs z mléka a žloutku, které rozmícháte společně s cukrem a hladkou moukou, vařte ve vodní lázni do kašovité hmoty a nechejte vychladnout.

V misce vyšlehejte máslo a po částech přidávejte vychladlou směs. Dobře vše vyšlehejte, aby vznikl lahodný jemný krém, kterým naplníte vždy půlku mušličky a druhou půlku jen mírně přitlačte. Nesnažte se mušličky uzavřít. Kulatý konec by měl být mírně rozevřený, aby bylo vidět krém.

Rozpusťte čokoládu a druhý konec mušličky do něj namočte a hned uložte do papírového košíčku. Tuhnoucí čokoládová poleva slepí konce mušliček, ale také je pomůže udržet v košíčku.

Závěrečnou tečkou je perlička. Umístěte ji do krému a mušličky nechejte ztuhnout a uležet.

Chcete-li mušličky ještě o špetku zajímavější, připravte do nich tmavý čokoládový krém nebo jinak barevný za použití trošky potravinářského barviva. Krému neuškodí ani kapička rumu nebo oblíbené tresti.

Související články