Nemáte moc času a nechcete trávit zbytečně moc času u rozpálené trouby? Vsaďte na lahůdku, která je velmi snadná na přípravu a můžete do ní použít mnoho druhů sezónního ovoce. Naservírujte na stůl nepečené tvarohové bábovičky. Jedná se o naprosto ideální způsob, jak se vyhnout pečení a ve výsledku podávat nejen chutný a zajímavý dezert, ale i lehce stravitelný.
Jak snadno vyrobit nepečený jogurtový tvarohový koláč? Podívejte se na toto video:
Trendem je rychlost a jednoduchost
Není divu, že v dnešní uspěchané době, si každý z nás chce vyšetřit čas na něco jiného než jen plnit během dne přicházející povinnosti. Proto jsou nepečené dezerty stále více populárnější. A v tomto případě vám jejich příprava bude trvat opravdu jen pár minut. A vás i další strávníky čeká osvěžující chuť čerstvého ovoce spojená s krémovou konzistencí tvarohu. Vyzkoušejte a uvidíte, že budete příjemně překvapeni.
Na letní dezerty patří ovoce
Ovoce je nejen chutnou záležitostí, ale navíc je zdravé a obsahuje mnoho látek, které příznivým způsobem ovlivňují naše zdraví. Jedná se o vitamíny, zdravou vlákninu a velký počet antioxidantů. Zároveň přidáním čerstvého ovoce do moučníků a zákusků ovlivníte jejich svěžest a pestrost vůní. Kousky zvoleného ovocem pak můžete také využít k dozdobení dezertu, což mu dodá i osobitý vzhled.
Recept na nepečené tvarohové bábovičky s ovocem
Nejprve utřete 1 kg měkkého tvarohu se 100 g moučkového cukru a přidejte nastrouhanou citronovou kůrou z 1 citrónu a 20 g sypké práškové želatiny. Tvaroh lze také nahradit žervé nebo ricottou či je libovolně nakombinovat. Směs pečlivě promíchejte.
Tvaroh musí okapat
V tuto chvíli je potřeba se o tvaroh postarat. Proto vyložte cedník jemnou látkou, postačí vám i starší čistá utěrka, a vložte do ní tvarohovou hmotu. Pomocí velké polévkové lžíce z ní vymačkejte nadbytečnou tekutinu a následně ji vyklopte do misky.
Můžete začít tvořit
V tuto chvíli lze do tvarohové hmoty vmíchat připravené čerstvé ovoce, anebo jím prokládat vrstvy, které budete plnit do bábovičkových formiček. Pak vše umístěte do ledničky a nechte tam dezerty do druhého dne. Tvarohová hmota se zpevní a bude se krásně vyklápět. Můžete přidat i další ingredience, například čokoládu, kokos či rozinky ozdobit je šlehačkou a strouhanou hořkou čokoládou.
Příprava omáčky
Do mixéru si vložte asi tak 300 g letního ovoce, můžete kombinovat i různé druhy. Během zimního období lze k přípravě tohoto dezertu využít i ovoce mražené. Přidejte citronovou šťávu z 1 citronu, 4 polévkové lžíce moučkového cukru a k dochucení lze dodat i trošku griotky či jiného oblíbeného příjemně aromatického likéru. Veškeré ingredience na rozmixujte a pokud by vás obtěžovali semínka, proceďte je.
Související články
Zdroje: www.apetitonline.cz, www.recepty.chytrazena.cz, www.toprecepty.cz