Celá řada dezertů je poměrně náročná na přípravu. Je na ni potřeba spousta ingrediencí, času a také při ní leckdy ušpiníte ohromné množství nádobí, které se pak rozhodně nechce nikomu umývat. Naštěstí ale existuje jeden nepečený dort, který je bleskově hotový a nemusíte kvůli němu ani utíkat do supermarketu. Suroviny máte totiž určitě doma.
Jak připravit lahodný nepečený dortík z pár surovin, zjistíte ve videu na YouTube (kanál Kuchyně Lidlu):
Nejjednodušší krém
Do mísy dejte 400 gramů smetanového sýru a s 25 gramy moučkového cukru jej utřete do pěny. Pak do něj nalijte 125 gramů smetany ke šlehání a všechno společně šlehejte asi 3 minuty, aby vznikl jemný a nadýchaný krém. Nakonec přisypte 50 gramů nahrubo nasekaných vlašských ořechů a promíchejte stěrkou.
Domácí karamel
V dalším kroku si vyrobíte domácí karamel, který dortu dodá úžasnou sladkost. Do hrnce se silnějším dnem nasypte 75 gramů krupicového cukru a nechte jej zkaramelizovat. Vyčkejte, dokud nebude krásně zlatavý, a pak hrnec odstavte ze sporáku. V jiném hrnci zahřejte 50 mililitrů smetany ke šlehání a rozpusťte v ní 30 gramů másla. Pak znovu zahřejte karamel a opatrně do něj vmíchejte horkou smetanu. Za stálého míchání vařte karamel do doby, než bude tak akorát hustý.
Kompletování dortu
Nakonec už stačí dát celý dort dohromady. Připravte si obdélníkovou formu a vystelte ji pečicím papírem. Na něj vedle sebe vyskládejte dlouhé cukrářské piškoty tak, aby pokryly celé dno. Na piškoty rovnoměrně natřete první vrstvu krému. Měla by být vysoká asi 1 centimetr. Na krém opět vyskládejte piškoty. Ty tentokrát zalijte domácím karamelem. Karamel spotřebujte celý.
Na karamel natřete další vrstvu krému a na něj znovu vyskládejte cukrářské piškoty. Takto připravený dort vložte do chladničky minimálně na 2 hodiny (ideálně však přes noc) a pak jej vyklopte. Potřete jej zbývajícím krémem a ozdobte ho nasekanými vlašskými ořechy. Dort následně vložte znovu do chladničky. Podávejte ho vychlazený a nakrájený na silnější plátky.
TIP: Namísto formy můžete dezert připravit i do skleniček. Servírování je pak ještě nápaditější a hlavně jednodušší.
Související články
Zdroje: kuchynelidlu.cz, www.vareni.cz