V současné poněkud zrychlené době přijde každé hospodyni vhod ověřený a chutný recept, který není složitý na výrobu a hlavně je hotový rychlostí blesku! Hitem se stal ovocný nepečený tvarohový dort, který je nejen plný chutí, ale i vůní. Jistě přijde k chuti všem milovníkům sladkých dezertů!
Jak připravit nepečený piškotový dort? Na to se podívejte v tomto YouTube videu kanálu Toprecepty:
Trendem doby jsou nepečené dorty
V posledních letech se vzhledem k nedostatku času dostaly do popředí recepty, u kterých se nemusíte zbytečně zdržovat zdlouhavým pečením. Právě proto jsou nepečené dorty velice oblíbenou záležitostí. Jejich výhodou je také jednoduchá a snadná příprava, kterou zvládnou i začátečníci v kuchyni. Bonusem je i to, že se zpravidla jedná o velice sladké moučníky, které jsou oproti běžným dortům lehké a svěží. Zkuste tedy recept, který právě teď hýbe světem.
Fantastický tvarohový dort s ovocem
Základem tohoto dortu jsou rozdrcené sušenky a náplň je z tvarohu nebo jiného roztíratelného tvarohového sýru, smetany a ovoce dle vašeho výběru. Můžete využít jak čerstvé, tak i nakládané.
Základní těsto
Připravte si 280 g sušenek a mezitím si dejte rozpustit na hlubší pánev 120 g másla. Sušenky podrťte. Stačí, když je vložíte do sáčku a několikrát přejedete válečkem nebo poklepete paličkou na maso. Pak je smíchejte s rozpuštěným máslem. Jednou polovinou takto připravených sušenek vyskládejte dno formy. Vrstva by měla být rovnoměrná a je potřeba ji trochu stlačit prsty, aby byla náležitě pevná. Druhou polovinu sušenek využijete v závěru receptu.
Připravte si tvarohovou směs s ovocem
Pokud využíváte čerstvé ovoce, řádně jej nejprve omyjte a očistěte. Budete ho potřebovat asi 400 g, a to pokrájeného na menší kousky. Následně si rozmíchejte v míse 300 g měkkého tvarohu, 100 g cukru. Tvaroh lze nahradit sýrem typu žervé či jiným neslaným roztíratelným sýrem. Pak přilijte 200 ml smetany a směs vyšlehejte, aby byla naprosto konzistentní a veškeré ingredience se krásně propojily. Nakonec vmíchejte připravené ovoce.
Želatina, pudink nebo agar
Abyste docílili pevné podoby těsta a dort později přiměřeně ztuhnul, je nutné dodat buď želatinu, pudink, anebo agar. Posledně jmenovaný prostředek je v tomto receptu doporučován a na 200 ml mléka byste měli přidat tak 10 g agaru. Tuto směs pomalu zahřívejte postupně až k varu a poté odstavte z plotýnky.
Vytvořte náplň
Vzniklou směs mléka s agarem pak pomalu vmíchávejte do smetanové směsi s ovocem. Pak je možné ji ve vyšší vrstvě nanést na sušenkový základ ve formě. Poslední vrstvu bude tvořit zbylá polovina sušenek s máslem, kterou lze posypat například kokosem, kakaem či strouhanou čokoládou.
Fáze chlazení
Místo pečení je nutné nepečené dorty nakonec nechat zchladnout v lednici, a to alespoň dvě hodiny. Pak už zbývá pouze servírovat na stůl.
Zdroje: toprecepty.cz, vareni.cz, damskaliga.cz