Nepečená střecha ze sušenek
Zdroj: Shutterstock

Střecha z bebe sušenek: Bleskový nepečený dort nadýchaný jak obláček

Sušenky jsou běžnou součástí celé řady nepečených dezertů a zatímco ty klasické máslové se používají při přípravě oblíbených cheesecaků, dobře známé bebe sušenky najdou uplatnění hlavně v nepečených roládách anebo populární bebe střeše. Víte, jak by měl tento oblíbený dezert českých hospodyněk správně vypadat?

Zdroje: YouTube.com, vareni.cz, apetitonline.cz

Nepečené dezerty jsou velmi oblíbené hlavně pro svou jednoduchost, svěžest a také malé množství surovin, které se při jejich přípravě používají. Absolutní klasikou zůstává například nepečený dort z piškotů a tvarohu, své místo si ale našly i dezerty ze sušenek a lahodného krému. 

Nepečené dezerty ze sušenek

Sušenky se pro přípravu nepečených dezertů přece jen hodí o něco více. Samy o sobě jsou výraznější než například zmíněné piškoty, díky čemuž dortům a roládám dodají dokonalou chuť. V českých domácnostech se velké oblibě těší hlavně známé bebe sušenky, ze kterých je možné vykouzlit hned několik snadných a chutných dobrot. Nejčastěji pak v podobě rolád, řezů anebo právě bebe střechy, kterou si okamžitě zamiluje snad každý milovník sladkého. 

Nepečený dezert ze sušenek Ze sušenek je možné připravit celou škálu nepečených dezertů.  Zdroj: Shutterstock

Krém do nepečeného dortu

U nepečených dezertů jsou velmi důležité nejrůznější krémy, které se stanou pojivem všech dalších komponentů. Mnozí při jejich přípravě vsází hlavně na máslové krémy, které sice po zatuhnutí způsobí, že bude dezert držet krásně pohromadě, avšak zároveň bude poměrně hutný a těžký. 

Dorty a rolády, které neprocházejí tepelnou úpravou, by měly být svěží a velmi lehké. A proto je lepší máslo nahradit spíše tvarohem či zakysanou smetanou. V ideálním případě kombinací obou. 

Bebe střecha

Na podrobný postup se podívejte ve videu:

Pustíte-li se do přípravy bebe střechy, nejdříve si vyšlehejte 500 gramů polotučného tvarohu s 200 gramy zakysané smetany a 60 gramy vanilkového cukru. Následně do tvarohové směsi vmíchejte ještě 10 gramů ztužovače šlehačky. 

Krém dejte na chvíli stranou a připravte si základy na postavení střechy. Na pracovní desku položte dostatečně velký kus alobalu a na něj vedle sebe naskládejte tři řady světlých bebe sušenek tak, aby každá řada obsahovala sedm sušenek. 

Na sušenky následně natřete 1/3 připraveného krému a na něj naskládejte další tři řady sušenek. Tentokrát kakaových, aby byla střecha po rozkrojení barevná. Sušenky opět natřete krémem. Na prostřední řadu sušenek položíte asi dva banány, které vytvoří šťavnatý střed. 

Následně chyťte alobal po stranách a přehněte jej k sobě, aby se postranní řady sušenek složily a dohromady vytvořily střechu. Bebe střechu v alobalu dobře upěchujte, aby držela tvar, a dejte ji na 30 minut do chladničky.

Jakmile střecha lehce zatuhne, připravte si čokoládovou polevu. Tu si můžete buď zakoupit v její instantní podobě, nebo si ji velice snadno vyrobit doma. Postačí ve vodní lázni rozpustit 250 gramů čokolády na vaření a tu smíchat se 100 mililitry horké smetany. Bebe střechu vyndejte z chladničky, opatrně z ní odstraňte alobal a celou ji přelijte čokoládovou polevou. Tu úhledně rozetřete a bebe střechu opět vložte do chladničky, tentokrát alespoň na 3 hodiny, aby se krásně rozležela. A můžete podávat. 

Akční letáky