Zdroje: apetitonline.cz, toprecepty.cz
Vyzkoušejte nepečené dorty!
Máte rádi kynuté buchty, křehká těsta anebo radši lahodné nepečené zákusky s ovocem? Pokud jste vyznavači rychlých nepečených a pěkně vychlazeních dezertů, které se hodí k létu i teplým dnům začínajícího podzimu, tento recept vás jistě potěší.
Jak vykouzlit nepečený zákusek rychle a jednoduše, vám poradí toto video z kanálu Vaření s tátou. Je to docela snadné a výsledek báječný:
Fantastický tvarohový dort s ovocem
Je to v podstatě takový nepečený cheesecake s ovocem dle vašeho výběru navíc. Do základu tohoto dezertu budete potřebovat rozdrcené sušenky, tělo tvoří tvaroh nebo jiný jemný roztíratelný sýr, smetana a čerstvé či nakládané ovoce.
Na přípravu budete potřebovat 280 g sušenek a 120 g rozpuštěného másla. Podrťte sušenky v sekáčku nebo je dejte do sáčku a pomačkejte válečkem. Smíchejte s máslem a z poloviny směsi udělejte pěkně stejnoměrnou vrstvu v dortové formě. Druhou polovinu sušenek budete potřebovat na závěr.
Zhruba 400 g zvoleného ovoce očistěte, nakrájejte na malé kousky a zatím odložte stranou.
V misce smíchejte 100 g cukru s 300 g měkkého tvarohu nebo sýrem typu žervé či jiným neslaným roztíratelným sýrem. Přidejte 200 ml smetany a směs šlehejte dokud se nespojí a mírně nenabude na objemu. V tomto okamžiku přidejte také nakrájené ovoce a zlehka jej vmíchejte do směsi.
Aby dezert netekl a pěkně ztuhnul, je třeba přidat želatinu, pudink nebo jako v tomto případě agar. Do 200 ml mléka přidejte 10 g agaru, zahřejte až k varu a odstavte ze sporáku. Po částech vmíchejte agar do smetanové směsi s ovocem a pak vše rozetřete ve vysoké vrstvě na sušenky s máslem.
Teď přichází na řadu druhá polovina sušenkové směsi, ze které vytvoříte poslední vrstvu dezertu, kterou můžete ještě posypat strouhaným kokosem.
Takto připravený nepečený dort nechejte vychladnout v lednici alespoň dvě hodiny. Sejměte strany dortové formy, případné nerovnosti vyhlaďte stěrkou a můžete krájet a podávat!