Zdroje: kucharkaprodceru.cz, woman.tiscali.cz, svetucukraru.cz

Vykouzlit úžasný a lahodný dort rozhodně není v rukou jen zkušených cukrářů. Úžasných výsledků může totiž dosáhnout naprosto každý, a to dokonce i ten, kdo si s troubou tak úplně nerozumí. Klasické pečení může být v mnoha ohledech poněkud náročné a leckdy se připravovaný dezert nepovede ani ostříleným kuchařům. I proto se vyplatí vsadit na dezerty nepečené, které jsou hotové raz dva, chutnají snad naprosto všem a jejich příprava vyjde jen na několik málo korun! Potěšíte tak nejen sebe a své blízké, ale také svou peněženku. Zkuste si připravit bleskurychlý nepečený dort s pomocí sušenek a tvarohu a z výsledku budete rozhodně mile překvapeni.

Tvaroh a smetana do nepečeného dortu

Při přípravě napečených dortů se vyplatí zakoupit kvalitnější potraviny, neboť v případě dezertů, jež neputují do trouby, jejich chuť více vynikne. V obchodě se proto poohlédněte po smetaně s vyšším obsahem tuku (ideálně nad 30 procent) a stejně tak sáhněte i po tučnějším tvarohu. Hravě si sice vystačíte i s polotučným, plnotučný ovšem chuť pozvedne na ještě vyšší úroveň.

Pokud se rozhodnete nepečený dort dozdobit ovocem, vždy používejte jen to čerstvé. V krajním případě jej může zastoupit ovoce mražené, ale esteticky ani chuťově nebude výsledek natolik uspokojivý jako právě s ovocem čerstvým.

Rychlý nepečený dortík ze sušenek a tvarohu

Budete potřebovat:

2 balíčky máslových sušenek

250 gramů měkkého plnotučného tvarohu

3 lžíce moučkového cukru

2 balíčky vanilkového cukru

1/2 litru vychlazeného mléka

2 balené pudinku bez vaření

asi 1/2 šálku uvařené kávy

hořké kakao na posypání

Postup:

V míse si dohladka utřeme tvaroh se dvěma lžícemi moučkového cukru a jedním sáčkem vanilkového cukru. V jiné míse vyšleháme smetanu se lžicí moučkového cukru a vanilkovým cukrem a ve třetí nádobě smícháme mléko se dvěma sáčky pudinku bez vaření. Ten připravíme podle instrukcí na obalu.

V další části si společně všechny připravené směsi zlehka smícháme dohromady a dortovou formu si vysteleme papírem na pečení či potravinářskou fólií. Dno a strany formy vyložíme sušenkami, které pokapeme kávou, a zalijeme asi polovinu náplně. Tu opět poklademe sušenkami a dolijeme zbytkem směsi. Nakonec dezert zasypeme hořkým kakaem a uložíme alespoň na dvě hodiny do chladničky. Nejlépe však nepečený dort chutná druhý den, kdy sušenky krásně změknou a chutě se propojí.

TIP: Nepečený dortík nemusíte připravovat jen do dortové formy, ale můžete jej připravit také do skleniček.