Rychlý nepečený dortík je nesmírně snadný.
Zdroj: Shutterstock

Nejrychlejší nepečený dortík ze sušenek a tvarohu. Je vynikající a snadný

Nepečené moučníky jsou mezi lidmi stále populárnější. Jejich příprava zpravidla nezabere více jak pár minut, jsou svěží, lehké a hlavně úžasně chutnají. Navíc je zvládne opravdu každý. Tím vůbec nejznámějším nepečeným dezertem je tiramisu, které však na přípravu vyžaduje přece jen trochu cviku. Vyzkoušejte proto mnohem snazší recept, který se právě zmíněným italským pokrmem inspiroval, a potěšte své chuťové pohárky. 

Zdroje: kucharkaprodceru.cz, woman.tiscali.cz, svetucukraru.cz

Vykouzlit úžasný a lahodný dort rozhodně není v rukou jen zkušených cukrářů. Úžasných výsledků může totiž dosáhnout naprosto každý, a to dokonce i ten, kdo si s troubou tak úplně nerozumí. Klasické pečení může být v mnoha ohledech poněkud náročné a leckdy se připravovaný dezert nepovede ani ostříleným kuchařům. I proto se vyplatí vsadit na dezerty nepečené, které jsou hotové raz dva, chutnají snad naprosto všem a jejich příprava vyjde jen na několik málo korun! Potěšíte tak nejen sebe a své blízké, ale také svou peněženku. Zkuste si připravit bleskurychlý nepečený dort s pomocí sušenek a tvarohu a z výsledku budete rozhodně mile překvapeni.

Tvaroh a smetana do nepečeného dortu

Při přípravě napečených dortů se vyplatí zakoupit kvalitnější potraviny, neboť v případě dezertů, jež neputují do trouby, jejich chuť více vynikne. V obchodě se proto poohlédněte po smetaně s vyšším obsahem tuku (ideálně nad 30 procent) a stejně tak sáhněte i po tučnějším tvarohu. Hravě si sice vystačíte i s polotučným, plnotučný ovšem chuť pozvedne na ještě vyšší úroveň. 

Pokud se rozhodnete nepečený dort dozdobit ovocem, vždy používejte jen to čerstvé. V krajním případě jej může zastoupit ovoce mražené, ale esteticky ani chuťově nebude výsledek natolik uspokojivý jako právě s ovocem čerstvým. 

Rychlý nepečený dortík ze sušenek a tvarohu

Dortík se podobá tiramisu. Dortík se podobá tiramisu. Zdroj: Shutterstock

Budete potřebovat:

2 balíčky máslových sušenek

250 gramů měkkého plnotučného tvarohu 

3 lžíce moučkového cukru

2 balíčky vanilkového cukru

1/2 litru vychlazeného mléka

2 balené pudinku bez vaření

asi 1/2 šálku uvařené kávy

hořké kakao na posypání

Je vynikající a zvládne jej každý. Je vynikající a zvládne jej každý. Zdroj: Shutterstock

Postup:

V míse si dohladka utřeme tvaroh se dvěma lžícemi moučkového cukru a jedním sáčkem vanilkového cukru. V jiné míse vyšleháme smetanu se lžicí moučkového cukru a vanilkovým cukrem a ve třetí nádobě smícháme mléko se dvěma sáčky pudinku bez vaření. Ten připravíme podle instrukcí na obalu. 

V další části si společně všechny připravené směsi zlehka smícháme dohromady a dortovou formu si vysteleme papírem na pečení či potravinářskou fólií. Dno a strany formy vyložíme sušenkami, které pokapeme kávou, a zalijeme asi polovinu náplně. Tu opět poklademe sušenkami a dolijeme zbytkem směsi. Nakonec dezert zasypeme hořkým kakaem a uložíme alespoň na dvě hodiny do chladničky. Nejlépe však nepečený dort chutná druhý den, kdy sušenky krásně změknou a chutě se propojí. 

TIP: Nepečený dortík nemusíte připravovat jen do dortové formy, ale můžete jej připravit také do skleniček.

Akční letáky