Smažený sýr s vařeným bramborem (chcete-li s hranolkami) a tatarskou omáčkou patří mezi poklady české kuchyně. A není divu. Jde totiž o teplé jídlo, které zvládne připravit i kulinářský elév. Stačí obalit v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance pár plátků tvrdého sýra, usmažit ho a zázrak je na světě. Jenže televizní koumák Láďa Hruška přišel ještě s rychlejší variantou smažáku, kterou připravíte skoro bez práce za pár minut!

Autor vide OndaGaming vám ukáže, jak si připravit nesmažený sýr podle Láďi Hrušky. Více na kanále YouTube.com.

Zdroj: Youtube

Čarování s hrnečkem

Tento zázrak spočívá v tom, že si nahrubo nastrouháte 100 g tvrdého sýra. V misce rozšleháte 1 vejce a pak už stačí vybrat si hrnek, ve kterém budete teplou svačinku nebo večeři servírovat. Obecně se hodí spíše široké typy porcelánových hrnků. Vyberte si jeden, vymastěte ho tukem a vysypte strouhankou. Pak už stačí dovnitř nasypat sýrovou drť a zalít vejcem.

Sýr ve dvou servírováních

Pokud chcete, aby „bašta“ byla křupavější, nasypte navrch ještě trochu strouhanky. Smažák v hrníčku pak vložte do mikrovlnné trouby a navolte nejvyšší stupeň. Sýr nechte „projít horkem“ celou minutu. Krásně se rozmělní a chytne zlatavou kůrčičku. Sýrové potěšení si můžete vychutnat přímo z hrníčku nebo si ho lehce „oříznout“ nožem a vyklopit jako bábovičku.

Nejlepší chuťovka se zeleninou

Sýr nejvíce chutná s čerstvým zeleninovým salátem, který trochu odlehčí jeho tučnost. Můžete ho také nabídnout hostům jako pohoštění k vínu. Pokud každému nabídnete „vlastní hrneček“ s překvapením“ , určitě budete za hvězdu večera!

Související články

Zdroje: www.toprecepty.cz, www.vinokurial.cz